Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Για τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα ορίστηκε το «ραντεβού» του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά με τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη, στη σκιά των έντονων ενδοκυβερνητικών τριγμών που έχει προκαλέσει το λουκέτο στην ΕΡΤ. Τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν ζητήσει οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης μετά από έκτακτη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ.

Αμφότεροι οι δύο αρχηγοί επανέλαβαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τασσόμενοι πάντως υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή, όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ανυποχώρητος, επαναλαμβάνοντας πως η ΕΡΤ υπήρξε «σύμβολο σπατάλης και αδιαφάνειας».

Επεσήμανε επίσης ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν κλείνει, αλλά στη θέση της ΕΡΤ «δημιουργείται μια νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, ενας νέος υγιής οργανισμός, με λιγότερο προσωπικό, αλλά επάξια επιλεγμένο, με κριτήρια ΑΣΕΠ».

Με δηλώσεις του σε ανταποκριτές ξένου Τύπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου υπεραμύνθηκε των χειρισμών του Μαξίμου τονίζοντας ότι δεν «υπήρχε άλλος τρόπος για την ΕΡΤ», ενώ επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους σε ό,τι αφορά τα περί κυβερνητικών κραδασμών.

«Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους», υποστήριξε.

«Basta» Βενιζέλου για τη λειτουργία της κυβέρνησης

Από το βήμα της Βουλής σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πάντως ότι ο Πρωθυπουργός έχει την πρωταρχική ευθύνη να διασφαλίσει τη συνοχή της κυβέρνησης, «στην οποία του κάναμε την τιμή να είναι επικεφαλής», διαμηνύοντας ότι το Κίνημα «δεν δέχεται μαθήματα υπευθυνότητας».

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν είναι μία μονοκομματική κυβέρνηση όπου το ισχυρότερο κόμμα ανέχεται την παρουσία των δύο άλλων εταίρων, ούτε μια κυβέρνηση που γίνεται ανεκ τή από τους άλλους εταίρους.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει διαταράξει την πολιτική σταθερότητα. Κάποιοι άλλοι το έκαναν αυτό», συνέχισε στον ίδιο τόνο ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας πως πολιτική σταθερότητα σημαίνει καθαρή προγραμματική συμφωνία.

Αναφερόμενος τέλος στα σενάρια περί προσφυγής στις κάλπες, επανέλάβε πως το ΠΑΣΟΚ δεν θεωρεί ότι χρειάζονται εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας, και στο σημείο αυτό έκανε λόγο για κομβικό και κολοσσιαίο λάθος από κάποιους που διακινούν τέτοια είδους σενάρια. «Πιέσεις, απειλές, σενάρια εκβιασμοί και μυθεύματα περί του τι ήξεραν οι αρχηγοί... Βasta! Ως εδώ! Σεβασμός στη θεσμική λειτουργία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Φ. Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές

Σε παρόμοιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση είναι τρικομματική και πρέπει να επαναβεβαιώσει τον τρικομματικό της χαρακτήρα και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τρόπου λειτουργίας της.

Επέμεινε τέλος στην ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και στην άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα, υποστηρίζοντας πως η αναγκαία αναδιοργάνωση και ο αναγκαίος εξορθολογισμός πρέπει να γίνουν με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ανοιχτή.

Αλ. Τσίπρας: Στημένο παιχνίδι των εταίρων

Σε δηλώσεις του την ίδια ώρα από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πρωτοφανή» την ενέργεια της κυβέρνησης να διακόψει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, καταγγέλλοντας παράλληλα «τη συμπαιγνία και το στημένο παιχνίδι» των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης.

«Οι δύο εταίροι του κ. Σαμαρά, τα δύο του δεκανίκια κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Δήθεν καταγγέλλουν, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Διότι αυτοί είναι που φοβούνται περισσότερο από τον κ. Σαμαρά την προοπτική της κάλπης», υποστήριξε. Η προοπτική της δημοκρατικής διεξόδου, όμως, δεν είναι απειλή για το λαό, είναι ευλογία», επεσήμανε και αυτή η «πράξη φίμωσης» της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι «η αρχή του τέλους της βαρβαρότητας για το λαό μας».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Τίποτα ουσιαστικό στην ομιλία Βενιζέλου

Πυρά κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε στο μεταξύ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Ο κ. Κουίκ ανέφερε πως περίμενε να ακούσει από τον κ. Βενιζέλο κάτι το ουσιαστικό για τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι του Αντώνη Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ΕΡΤ. «Είπε, πράγματι, βαριές κουβέντες απευθυνόμενος προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά μέχρι εκεί», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

Σύμφωνα με βουλευτή, η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ τού θύμισε «τον Κώστα Χατζηχρήστο στην ταινία “Ζήκος ο Μπακαλόγατος”, ο οποίος στην πιο χαρακτηριστική σκηνή έλεγε “βαστάτε με μην τον βαρέσω”».

Τέλος είπε πως ο κ. Βενιζέλος δεν είπε κουβέντα για το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος «έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις αθρόες υπογραφές Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου».

Σημειώνεται ότι χθες, σε έκτακτη σύγκλησή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε ομόφωνα την κατάθεση πρότασης νόμου, με ένα μόνο άρθρο, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, «λόγω απώλειας της δεδηλωμένης, με την υπογραφή των 18 βουλευτών, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης που διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης, να στηρίξουν την πρόταση μομφής». Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com