Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΣΤΟ SPIEGEL: «ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»

«Είχα τρομερές εμπειρίες κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα. Χρειάστηκε να μάθω να κατανοώ ότι πρέπει να διαπραγματεύομαι ως εκπρόσωπος μιας χρεοκοπημένης χώρας και να κάθομαι απέναντι στους πιστωτές, οι οποίοι έχουν όλη τη δύναμη» δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο έχει τίτλο «Όλη η δύναμη στους πιστωτές»...

«Θέλω να δώσω και πάλι στη χώρα μου τιμή και αξιοπρέπεια, θέλω τα εγγόνια μου να μπορούν να πουν και πάλι ότι υπάρχουν για αυτά όνειρα και αξίες» δηλώνει ο κ. Μανιτάκη στο περιοδικό.

Ο συντάκτης του περιοδικού επισημαίνει ότι μέχρι να γίνει αυτό, ο υπουργός «θα πρέπει να ξεφορτωθεί αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους, όπως δασκάλους σε μικρά νησιά σαν την Αστυπάλαια και το Καστελόριζο, όπου υπάρχουν ήδη 15 εκπαιδευτικοί για 18 παιδιά».

«Ο ελληνικός λαός είναι υπεύθυνος για το πεπρωμένο του και πρέπει να κατανοήσει ότι μόνο ο ίδιος μπορεί να επανορθώσει» τονίζει ο κ. Μανιτάκης, για να διευκρινίσει ο δημοσιογράφος ότι το να απολύσει μαζικά κόσμο είναι κάτι που χωρίς αμφιβολία τρομάζει ακόμη και τον ίδιο τον υπουργό.

Ο συντάκτης του γερμανικού περιοδικού περιγράφει τον Αντώνη Μανιτάκη όχι ως τον συνήθη Έλληνα πολιτικό. «Κανείς δεν τον βλέπει σε δημόσιες εκδηλώσεις, μένει στο παρασκήνιο, μιλά απρόθυμα με τους δημοσιογράφους» αναφέρει και παραθέτει αναδρομή στις σπουδές και στην καριέρα του υπουργού.

Σημειώνει ότι ο κ. Μανιτάκης επαινεί τους Γάλλους ειδικούς της Ομάδας Δράσης, οι οποίοι συνδράμουν στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, ενώ δεν μιλά άσχημα για τους Γερμανούς, κάτι, το οποίο, τονίζει ο συντάκτης, είναι σπάνιο αυτή την εποχή στην Αθήνα.

«Είχα τρομερές εμπειρίες κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα. Χρειάστηκε να μάθω να κατανοώ ότι πρέπει να διαπραγματεύομαι ως εκπρόσωπος μιας χρεοκοπημένης χώρας και να κάθομαι απέναντι στους πιστωτές, οι οποίοι έχουν όλη τη δύναμη» δηλώνει ο κ. Μανιτάκης και τονίζει ότι «οι Έλληνες πρέπει να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, οι ταπεινώσεις πρέπει να έχουν ένα τέλος».

Σύμφωνα με τον συντάκτη, ο υπουργός υποστηρίζει ότι πρέπει να απολυθούν μόνον οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι, όσοι δεν εκπληρώνουν ή εκπληρώνουν ανεπαρκώς τα καθήκοντά τους και όσοι απέκτησαν με δόλο -μέσω πλαστών πιστοποιητικών- τη μόνιμη θέση εργασίας.

Επίσης, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, θα προτιμούσε η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων να προκύψει μέσω των αποχωρήσεων συνταξιοδοτούμενων υπαλλήλων, καθώς, όπως υποστηρίζει ο κ. Μανιτάκης, ο αριθμός των επικείμενων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης επαρκεί για να ικανοποιήσει τους πιστωτές.

Στο δημοσίευμα γίνεται ακόμη αναφορά στην περίπτωση της υπηρεσίας με την επωνυμία «Κοπαΐς» η οποία, όπως εξηγείται, συστάθηκε τη δεκαετία του '50 για την αποξήρανση της λίμνης και, παρότι η εργασία ολοκληρώθηκε το 1957, συνέχισε να απασχολεί υπαλλήλους για 55 χρόνια.

Διευκρινίζεται πάντως από τον συντάκτη ότι ώς τώρα έχουν διαλυθεί 197 τέτοιες υπηρεσίες-φαντάσματα, ενώ θα ακολουθήσουν εκατοντάδες ακόμη. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com