Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

H EE «ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΚΟΥ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ειρωνικά σχόλια στον ευρωπαϊκό Τύπο προκαλεί η απόφαση της ΕΕ να αντικαταστήσει με σφραγισμένες συσκευασίες τα παραδοσιακά δοχεία και μπολ λαδιού στα τραπέζια των εστιατορίων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει ότι η χρήση σφραγισμένων μπουκαλιών που δεν επαναχρησιμοποιούνται προστατεύει τον καταναλωτή από το νοθευμένο ελαιόλαδο...

Διαβάστε επίσης:
Mε το πρόβλημα σερβιρίσματος του ελαιόλαδου καταπιάστηκε (επιτυχώς) η ΕΕ
 
Πολλοί όμως θεωρούν το μέτρο υπερβολικό: «Η ΕΕ γελοιοποιείται από την απαγόρευση των κανατών με ελαιόλαδο στα εστιατόρια»
γράφει ο Guardian.

«Η Βρετανία θα έπρεπε να καταψηφίσει τον "τρελό" κανόνα της ΕΕ» αναφέρουν Βρετανοί ευρωβουλευτές
στην Τelegraph.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γερμανική «Suddeutsche Zeitung», η οποία κάνει λόγο για την «πιο παράξενη απόφαση μετά τον μυθικό κανονισμό για τα στραβά αγγούρια» -αναφερόμενη στους καταργημένους πλέον ευρωπαϊκούς κανονισμούς για το σχήμα των φρούτων και των λαχανικών που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

«Αν η ΕΕ ήταν λογική και διοικούνταν σωστά, δεν θα υπήρχαν τόσοι αντιευρωπαϊστές. Όταν όμως επινοεί τρελά πράγματα όπως αυτό, μόνη της αμφισβητεί τη νομιμότητα και την ορθή της κρίση», δήλωσε η Μαρίνα Γιαννακουδάκης, ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας.

Η Επιτροπή απαντάει ότι το μέτρο υποστηρίχθηκε από τις 15 από τις 27 χώρες-μέλη, συμπεριλαπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων ελαιοπαραγωγών: Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία.

Επισήμως, το λαδικό πρέπει να έχει εξαφανιστεί από τα τραπέζια των εστιατορίων την 1η Ιανουαρίου 2014. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com