Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΑΛΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημοσιοποίησή τους, η Κομισιόν αποφάσισε να αποσύρει τους νέους κανονισμούς για τη διάθεση ελαιολάδου στα εστιατόρια. Αιτία αποτέλεσε η έντονη κριτική που δέχτηκε για αθέμιτη παρέμβαση...

Μία μόλις εβδομάδα πριν η Κομισιόν ανακοίνωσε πως από το 2014 θα απαγορευθεί στα εστιατόρια να σερβίρουν ελαιόλαδο σε μπολάκια ή επαναχρησιμοποιούμενα μπουκαλάκια. Αντίθετα, για να προστατευθούν από ενδεχόμενη νοθεία οι καταναλωτές, τα εστιατόρια θα πρέπει να χρησιμοποιούν σφραγισμένα μπουκαλάκια μίας χρήσης που πρέπει να πετάγονται όταν αδειάζουν.

Σύμφωνα με το Reuters, στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Γαλλίας και της Ολλανδίας άσκησαν κριτική στους κανονισμούς, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατηγόρησε την Κομισιόν για περιττή παρέμβαση.

Το αποτέλεσμα ήταν την Πέμπτη ο Ευρωπαίος επίτροπος Γεωργίας Ντάσιαν Σιόλος να ανακοινώσει πως αποσύρονται οι προτάσεις κανονισμού, «καθώς δεν είχαν την απαραίτητη στήριξη των κρατών-μελών την περασμένη εβδομάδα». Σύμφωνα με τον κ. Σιόλος, την πρόταση της Επιτροπής αποδέχθηκαν μόνο 15 κράτη-μέλη, ενώ μια μεγάλη ομάδα κρατών μελών την καταψήφισαν.

Παρ' όλα αυτά, ο κ.Σιόλος ανακοίνωσε την πρόθεση της Επιτροπής να επαναφέρει νέες προτάσεις για την προστασία των καταναλωτών σχετικά με την ποιότητα του ελαιόλαδου, οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις θέσεις όλων των χωρών-μελών. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com