Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Με θεματικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες θα γιορτάσουν τα ιδιωτικά και δημόσια μουσεία της χώρας το διήμερο της 17ης και 18ης Μαΐου. Το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή», ενώ τιμώμενος πολιτιστικός οργανισμός της κεντρικής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη, είναι οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης...

Παράλληλα, το Μουσείο Μπενάκη προγραμματίζει έκθεση με τίτλο «Το Μουσείο αλλιώς – 35 χρόνια Πωλητήριο. Από την αρχαιότητα στο σύγχρονο design» στο πωλητήριο του κεντρικού κτιρίου, δέκα «ζωντανά» εργαστήρια, στο πλαίσιο των οποίων εικαστικοί θα αυτοσχεδιάζουν αντλώντας έμπνευση από ιστορικά εκθέματα, εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και την παρουσίαση των παρασκηνίων της έκθεσης «Κωνσταντίνος Μάνος. A Greek Portfolio».

Οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 12 του μήνα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου («Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων), με ελεύθερη είσοδο και ενδιαφέρουσες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν, τη Δευτέρα 13 Μαΐου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Ψηφιδωτά του σήμερα» της Δάφνης Αγγελίδου, που θα παραμείνει στο αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Το Σάββατο 18 Μαΐου, το Μουσείο Ηρακλειδών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνας Μουσικής και Ακουστικής διοργανώνουν προβολές βίντεο με γενικό θέμα «Μουσική + Μαθηματικά = Κοινωνική Αρμονία», ενώ το Μουσείο «Νίκος Περαντινός» (Ευφορίωνος 14) υποδέχεται το κοινό με επιδείξεις μαρμαρογλυπτικής, ψηφιδωτού και πλαστικής γλυπτικής από τους δασκάλους των εργαστηρίων του.

Το ίδιο βράδυ, το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας (Μέγαρο Διομήδη, 3ης Σεπτεμβρίου 146) προσφέρει χώρο στην καλλιτεχνική δημιουργία και τον κοινωνικό προβληματισμό με μία σειρά εκθέσεων, προβολών, ξεναγήσεων και εργαστηρίων για μικρούς και μεγάλους, από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Στροφή και δέκα καλλιτέχνες.

Το πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων θα ανακοινωθεί σύντομα. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com