Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΤΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΝΕΚΡΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟ ΙΚΑ

Απόφαση-σταθμός από Δικαστήριο των Τρικάλων, το οποίο έκρινε ότι δε φέρει ευθύνη κατηγορούμενος για υπόθεση είσπραξης σύνταξης της νεκρής μητέρας του, αλλά το ίδιο το ΙΚΑ, επειδή συνέχισε να την καταθέτει, αν και γνώριζε τον θάνατό της...

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα www.trikalavoice.gr, ο κατηγορούμενος Τρικαλινός ελάμβανε για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα κανονικά τη σύνταξη της μητέρας του, παρόλον ότι είχε αποδημήσει.

Το ποσό που εισέπραξε το διάστημα μετά τον θάνατο της μητέρας του υπολογίζεται γύρω στις 7.000 ευρώ. Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, όπου παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για ενοχή και καταδίκη του κατηγορουμένου, η έδρα τον έκρινε αθώο.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης την ευθύνη δεν έφερε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθούσε να βρίσκει χρήματα κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, αλλά το ίδιο το Κράτος και το ΙΚΑ. Το ίδιο το ΙΚΑ είχε γνωστοποιήσει τον θάνατο στις αρμόδιες υπηρεσίες του, όμως αυτές συνέχισαν να καταθέτουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της θανούσας από αμέλεια και εξαιτίας της κακής λειτουργίας τους.

Έτσι, το δικαστήριο «καταδίκασε» ουσιαστικά τη γραφειοκρατία του Δημόσιου και όχι τον άνθρωπο, που εισέπραττε τη σύνταξη. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com