Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ» ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΡΕΥΝΑ Η ΑΓΚΥΡΑ

Φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ερευνά η εισαγγελία της Άγκυρας σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV. Σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει συλληφθεί ένα άτομο και αναζητούνται άλλα δυο. Πληροφορίες θέλουν τις αρχές να εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση και με το δίκτυο Εργκένεκον...

Η φερόμενη επίθεση, σύμφωνα πάντα με το κανάλι, θα γινόταν στην 590η επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Όπως αναφέρει την Παρασκευή το τουρκικό NTV, η έρευνα ξεκίνησε μετά από επιστολή που έφθασε στις αρχές της Άγκυρας για να τις ενημερώσει για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας.

Σύμφωνα με την επιστολή, τρία άτομα σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βαρθολομαίο στις 29 Μαΐου. Για την προετοιμασία, υποτίθεται ότι οι τρεις είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Κωνσταντινούπολη.

Η εισαγγελία ήταν σε επιφυλακή προκειμένου να εντοπίσει τους τρεις υπόπτους. Τελικά, συνελήφθη ο Σερντάρ Α. ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε πως «πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να εργαστεί δίπλα στους συγγενείς του».

«Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ούτε γνωρίζω που μένει. Τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση και δεν έχω κανένα σχέδιο για τη δολοφονία του» φέρεται να δήλωσε.
Στην έρευνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε πως μια άλλη επιστολή είχε σταλεί σε εισαγγελείς το 2008, στην οποία αναφερόταν πως ο Σερντάρ Α. σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Zaman, εξετάζεται εάν υπάρχει σχέση του σχεδίου δολοφονίας με το δίκτυο Εργκένεκον. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com