Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ» ΒΑΖΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ 400.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Στον «αέρα» είναι το πρόγραμμα που είχε σχεδιαστεί για την εξασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο και αποσκοπεί στην ανακούφιση 400.000 οικογενειών, περίπου, καθώς, ενώ έχει θεσμοθετηθεί με νόμο και έχει αποσπάσει την έγκριση της τρόικας, απορρίπτεται από την Κομισιόν, ως μη συμβατό με τους Κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου...

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», η άρνηση επισημοποιήθηκε σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με τον γενικό διευθυντή της διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της ΕΕ Κος Ρισέλ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες που απορρέουν από το υπουργείο Εργασίας, απέρριψε το πρόγραμμα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι η Κοινότητα θα απαιτήσει τα χρήματα πίσω σε περίπτωση που χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Η αιτιολογία που προβάλλεται από την αρμόδια διεύθυνση είναι ότι η λογική του προγράμματος, αντίκειται στους κανονισμούς της ΕΕ για τη χρήση των πόρων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, το οποίο δεν χρηματοδοτεί «κοινωφελείς δράσεις».

Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την τρόικα, η οποία στο πρόσφατο Μεσοπρόθεσμο, αναφέρει τη σχετική πρωτοβουλία μεταξύ των μέτρων στήριξης του κοινωνικού ιστού.

Αντίστοιχα ευνοϊκή ήταν η τοποθέτηση της τρόικας σε επιστολή της προς το υπουργείο Εργασίας στις 11 Μαρτίου, στην οποία σημειώνει ότι «τα προγράμματα αυτά αποτελούν κεντρική συνιστώσα του ευρύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ιδίως δε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των αυξανόμενων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που προκαλεί η ανερχόμενη μακροχρόνια ανεργία απουσία ενός γενικού δικτύου ασφαλείας».

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία αφορά σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη για κοινωφελή εργασία, καλύπτοντας το μισθολογικό κόστος 490 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους άνω των 25 ετών, ή 427 ευρώ μηνιαίως για τους κάτω των 25, αναλαμβάνοντας και την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τόσο του εργοδότη όσο και του ίδιου του εργαζόμενου. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com