Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΤΕ-EUROBANK, ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν κινδυνεύουν οι αποταμιεύσεις των καταθετών στην Εθνική και στη Eurobank, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Δεν βλέπω γιατί να υπάρχει ανησυχία για τις καταθέσεις» δήλωσε και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν...

Οι δύο τράπεζες οδεύουν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς οι διοικήσεις τους διαμήνυσαν ότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους για την ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίησή τους, γεγονός που ερμηνεύεται ότι το ΤΧΣ θα αποφασίσει για τις νέες διοικήσεις τους, καθώς και για το μέλλον τους.

«Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank» είπε στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».
Σχετική διαβεβαίωση παρείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας ότι «οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως ασφαλείς».

Σε ανάλογη δήλωση προχώρησε στον Real FM ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά καταθέσεις ή οτιδήποτε άλλο».

«Δεν διεκδικώ γνώση των λεπτομερειών αυτής της ιστορίας. Σε μένα έγινε γνωστή σήμερα το πρωί, όπως, φαντάζομαι και στους περισσότερους συμπολίτες μας. Είχα χαιρετήσει, όπως όλοι νομίζω, την ένωση των δύο τραπεζών σαν κάτι το απολύτως θετικό στη γενική προσπάθεια που κάνουμε σε όλους τους τομείς να έχουμε εθνικούς πρωταθλητές. Από κει και πέρα τώρα, είμαστε υποχρεωμένοι πολλές φορές στη ζωή να πάμε ανάλογα με το τι έχουμε δυνατότητα να κάνουμε. Νομίζω ότι αυτό το οποίο είναι σημαντικό για τον Ελληνα πολίτη είναι ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά καταθέσεις ή οτιδήποτε άλλο» είπε. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com