Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕΙΔΕ» ΣΤΟΝ «ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Πρόσκληση σε δημιουργούς παραστατικών τεχνών, που τους ενδιαφέρει η μουσικότητα του λόγου στα ελληνικά κείμενα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, απευθύνει ο «Κενός Χώρος». Τα έργα θα παρουσιαστούν «Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ», που θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 26 Ιουνίου έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου στον «Κενό Χώρο», στην ιστορική περιοχή του Κεραμεικού...

Στόχος του «Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ» είναι να γίνει αφορμή συνάντησης, έρευνας, γόνιμης ανταλλαγής και παρουσίασης έργου δημιουργών, που ως κεντρικό άξονα στην εργασία τους έχουν την προσέγγιση των ελληνικών κειμένων μέσα από τη μουσικότητα του λόγου.

Τα έργα - προτάσεις που θα παρουσιαστούν μπορούν να είναι:

1. Performance - θεατρική παράσταση (διάρκεια 20 λεπτά)
2. Εικαστική και φωτογραφική έκθεση
3. Μουσικό δρώμενο( διάρκεια 20 λεπτά)
4. Διάλεξη (45 λεπτά)
5. Διεξαγωγή σεμιναρίου και παρουσίαση αποτελεσμάτων

Στο «Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ» μπορούν να συμμετέχουν καλλιτέχνες, επιστήμονες και δημιουργοί από οποιοδήποτε χώρο. Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ είναι τα έργα των δημιουργών να μην έχουν παρουσιαστεί πριν σε παρόμοιες διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε δημιουργούς να καταθέσουν τον παροντικό προβληματισμό τους σε σχέση με το θέμα της μουσικότητας του λόγου στα ελληνικά κείμενα.

Το «Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ» διεξάγεται στο πλαίσιο των δύο βασικών θεματικών αξόνων σκηνικής έρευνας του πολιτιστικού χώρου «Κενός Χώρος». Ο δεύτερος θεματικός άξονας είναι «Το Ιερό στην τέχνη και τη ζωή» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΕΡΟ 77» που εγκαινιάστηκε στον «Κενό Χώρο» πέρυσι το Ιούνιο (www.iero77.tumblr.com, www.kenosxoros.com).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν δήλωση συμμετοχής για το «Φεστιβάλ ΑΕΙΔΕ» έως τις 20 Μαΐου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: kenosxoros77@gmail.com

Η εκδήλωση στο Facebook:
https://www.facebook.com/events/449533261795672 
Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com