Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΚΑΤΑ ΠΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

Αδιαφορία για το μέλλον της επιβατηγού ναυτιλίας και τα συμφέροντα των χιλιάδων ναυτικών καταλογίζουν οι ακτοπλόοι στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την 24ωρη προειδοποιητική απεργία, που έχει προκηρύξει για την ερχόμενη Τρίτη 16 Απριλίου...

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, που αφήνει αιχμές και κατά του υπουργείου Ναυτιλίας, κατηγορεί τους ναυτεργάτες ότι «παρεμποδίζουν την εκτέλεση των δρομολογίων, με αδικαιολόγητες απεργιακές κινητοποιήσεις», στάση η οποία «υποδηλώνει άγνοια για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Επιβατηγός Ναυτιλία μας αλλά και αδιαφορία για τα συμφέροντα των ναυτικών».

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει μάλιστα στους ναυτικούς - και ταυτόχρονα προειδοποιεί - ότι «παρόμοιες νοοτροπίες στο παρελθόν είχαν σαν αποτέλεσμα την εξαφάνιση των ελληνικών κρουαζιερόπλοιων και την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας».

Αλλά και τα μέτρα που προτείνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, τα οποία έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των ναυτικών, ο ΣΕΕΝ λέει ότι δεν είναι παρά «ημίμετρα για τη σωτηρία της επιβατηγού ναυτιλίας» και συμπληρώνει πως «χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα για να βοηθηθούν τα ακτοπλοϊκά πλοία».

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΝ «το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου προσφέρει ασπιρίνη στα προβλήματα αυτά. Ελάχιστη, αλλά απαραίτητη παρόλα αυτά κίνηση, από την οποία δεν θίγονται επί της ουσίας οι θέσεις εργασίας των ελλήνων ναυτικών», σχολιάζουν οι ακτοπλόοι.

Απευθυνόμενοι στην ΠΝΟ, οι ακτοπλόοι προκαλούν τους οι συνδικαλιστές «επιτέλους να πουν την αλήθεια και να απεγκλωβίσουν τους ναυτικούς, οι οποίοι αν και δεν απεργούν όπως έχει φανεί σε όλες τις προηγούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, παρεμποδίζονται να εργαστούν»!

Προσθέτουν ακόμη πως «πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν από κανένα νομοσχέδιο αλλά από την διακοπή των δρομολογίων των πλοίων και την πώλησή τους, φαινόμενα που παρατηρούνται σχεδόν καθημερινά και για τα οποία περιέργως κανείς δεν ασχολείται και δεν ενδιαφέρεται να ερευνήσει τις αιτίες, ενώ το υπουργείο Ναυτιλίας φαίνεται πως δεν δύναται πραγματικά να λάβει τις θαρραλέες αποφάσεις που απαιτούνται για να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Στην αντίπερα όχθη, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εκφράζει την έντονη διαφωνία της με την πρόταση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας να ενταχθεί ρύθμιση, προκειμένου να δρομολογείται πλοίο «ασφαλείας» στη διάρκεια απεργιών, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των νησιών. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com