Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

"ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ"

Η κυβέρνηση επιθυμεί κυρίως να είναι ανοικτά τα καταστήματα επτά Κυριακές το χρόνο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας ότι τα δημόσια έργα ξεκινούν «αυτήν την εβδομάδα»...

«Εμείς λέμε 7 Κυριακές το χρόνο να ναι ανοιχτοί όλοι και τις υπόλοιπες 45 Κυριακές, εάν το θέλουν, μπορούν να ανοίξουν οι "μικροί". Αν δεν το θέλουν και πιστεύουν ότι θα καταστραφούν, ας μην ανοίξουν», σημείωσε, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν έχει 151 ψήφους στη Βουλή, που χρειάζεται για να περάσει η ρύθμιση. Κάναμε διάλογο με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε. Ο καθένας τοποθετείται, κρίνεται από την κοινή γνώμη, σε σχέση με το αν οι απόψεις του έχουν μια προστιθέμενη αξία ή δεν έχουν, και στο τέλος θα υπάρξει μια άποψη που θα επικυρωθεί ή όχι από την πλειοψηφία της Βουλής», πρόσθεσε.

Για τα δημόσια έργα, είπε ότι ξεκινούν «αυτή την εβδομάδα» και υπογράμμισε ότι «μόνο για τους 4 οδικούς άξονες, θα απασχοληθούν 25.000 άνθρωποι».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, τόνισε:

«Βεβαίως στη Βουλή θα συζητήσουμε και εννοείται ότι η Βουλή δικαιούται να τοποθετείται διαφορετικά. Εμείς τώρα θα συνεννοηθούμε με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έτσι και αλλιώς, και χωρίς τρόικα, τέτοιου είδους ρυθμίσεις πρέπει να τυγχάνουν έγκρισης της ΕΚΤ. Καταλαβαίνω ότι θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις, αλλά δεν θέλω να λαϊκίζω, όποιες παρεμβάσεις γίνουν στο πλαίσιο για τις ρυθμίσεις δανείου, θα είναι περιορισμένης κλίμακας. Επί 4 μήνες διαπραγματευόμασταν ακριβώς προς την κατεύθυνση του να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η ομπρέλα προστασίας. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι πανάκεια οι ρυθμίσεις που φέραμε, μπορούν να αντιμετωπιστούν ορισμένες περιπτώσεις, αλλά σε συγκεκριμένα όρια είναι οι παρεμβάσεις αυτές». Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com