Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΣΑΜΑΡΑΣ: «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Τη σημασία εδραίωσης της Ελλάδας ως μιας χώρας, της οποίας το αναπτυξιακό μοντέλο θα βοηθάει επενδυτικές προσπάθειες μεγάλων εταιρειών, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνάντηση που είχε χτες με εκπροσώπους της πολυεθνικής Nokia Siemens Network (NSN)...

«Είναι πολύ σημαντικό όταν πληροφορούμαστε στην Ελλάδα ότι μια πρωταθλήτρια της τεχνολογίας, όπως είναι η NSN, όχι μόνο θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της -και αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ θετικό νέο- αλλά ετοιμάζεται και για 150 άμεσες προσλήψεις νέων επιστημόνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Αυτό θα συμβάλει στην ανάδειξη και εδραίωση της χώρας μας ως μιας περιοχής, που το παραγωγικό της μοντέλο θα μπορεί να βοηθάει τέτοιου είδους μεγάλες και σημαντικές εταιρείες, οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο σήμερα στην παγκόσμια οικονομία».

Στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης-Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης και ο πρέσβης της Φινλανδίας κ. Πέκα Λίντου, η διοίκηση της NSN με επικεφαλής τον διευθυντή Marketing και Εταιρικών Υποθέσεων, κ.Μπάρι Φρεντς, παρουσίασε τα σχέδιά της για την ενίσχυση της δραστηριότητας του επιτυχημένου τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης που διαθέτει στη χώρα μας (στη Μεταμόρφωση).

Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση από τον επικεφαλής της NSN στην Ελλάδα κ. Αθαν. Εξαρχο, η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας εστιάζεται κυρίως στο κομμάτι του mobile broadbant. Αυτό, όπως τονίστηκε, θα αυξήσει κατά 150 άτομα τον αριθμό των εργαζομένων υψηλής ειδίκευσης, που απασχολεί η NSN.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα (πιθανότατα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ) το οποίο θα αποσκοπεί στην ενίσχυση της απασχόλησης και θα απευθύνεται σε όλες τις εταιρείες. «Χαιρόμαστε που η πολιτεία αγκαλιάζει την επένδυσή μας στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαρχος.

Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της NSN στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1999 με λίγα άτομα και στα τέλη του προηγούμενου χρόνου απασχολούσε περίπου 490 εργαζόμενους. Οι περισσότερες από τις μισές θέσεις δημιουργήθηκαν μετά τον Απρίλιο του 2007, οπότε το συγκεκριμένο τμήμα εμφάνισε αλματώδη ανάπτυξη. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, πρωτοκόλλων και εφαρμογών, παρέχοντας λύσεις υψηλού επιπέδου σε πελάτες από όλο τον κόσμο.

Συνολικά η NSN στην Ελλάδα απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους και περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τις 200 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην χώρα, αποτελώντας hub για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ενίσχυση του ρόλου της NSN Ελλάδος ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο. Ως επιβράβευση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή ευθύνης της, που περιλαμβάνει την Αλβανία, την Κύπρο και τη Μάλτα, της ανατέθηκαν επιπλέον αρμοδιότητες που αφορούσαν πελάτες στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την ΠΓΔΜ.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, λογισμικού και επαγγελματικών υπηρεσιών και δραστηριοποιείται σε 150 χώρες. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com