Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Δεν είναι ένα απλό νησί είναι… ηφαίστειο. Γι΄ αυτό και συχνά - πυκνά η Σαντορίνη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές ελλήνων αλλά και αλλοδαπών παραθεριστών. Πρόσφατα, κέρδισε άλλη μία διάκριση καθώς οι ταξιδιώτες – μέλη του trip advisor την κατέταξαν στην 5η θέση ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου για το 2013!...

Μάλιστα είναι το μοναδικό νησί από την Ευρώπη στη σχετική
λίστα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις προτιμήσεις των μελών του trip advisor, η Σαντορίνη βρίσκεται στην πρώτη θέση των 10 καλύτερων ελληνικών νησιών για το 2013 (ακολουθούν κατά σειρά κατάταξης: Κεφαλονιά, Νάξος, Ζάκυνθος, Ίος, Κρήτη, Μύκονος, Λευκάδα, Πάρος και Σκιάθος).

Οι ταξιδιώτες που την προτίμησαν έχουν δημιουργήσει και μία λίστα με όσα αξίζει να δείτε ή να κάνετε στο νησί. Εκτός της γνωστής συνταγής (ηλιοβασίλεμα στην Οία, παραλίες, μουσεία κλπ.), φέτος υπάρχει και άλλη μία… πεντανόστιμη αφορμή για ένα ταξίδι στη Σαντορίνη.

Το 2013 είναι αφιερωμένο στη γαστρονομία της. Τα ντοματάκια, η φάβα και βέβαια τα κρασιά αυτού του πανάρχαιου αμπελώνα, πρωταγωνιστούν στο μενού των εστιατορίων του νησιού αλλά και σε εκθέσεις φωτογραφίας και προϊόντων οι οποίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο ιδιαίτερα πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις αυτές οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, θα διαρκέσουν έως τα τέλη του
Οκτώβρη.

Παλεύοντας με τα κύματα στην Κίμωλο

«Τα μεγάλα καράβια είναι για τις μεγάλες φουρτούνες», λένε πολλοί ναυτικοί. Τα μικρά λιμάνια όμως; Σίγουρα όχι. Αλλά όπως τα βουνά είναι μαθημένα από τα χιόνια, έτσι και οι καπεταναίοι της ελληνικής ακτοπλοΐας είναι μαθημένοι να παλεύουν με τα κύματα προκειμένου να «πιάσουν» σε διόλου ασφαλή λιμάνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η προσέγγιση του «Αδαμάντιος Κοραής» στην Κίμωλο, την 25η Μαρτίου, ημέρα που ο νοτιάς έδειξε για τα καλά τα δόντια του σε όσους ταξίδευαν στο Αιγαίο και όχι μόνο, επιστρέφοντας από τις διακοπές του τριημέρου. Το βίντεο που ακολουθεί ανέβασε επιβάτης στο youtube. Έχει διάρκεια 10 λεπτά και… πολύ κούνημα!


Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com