Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΣΡ: «ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

«Τυχερά παιχνίδια που προβάλλονται από τηλεοπτικούς σταθμούς εκμεταλλεύονται τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Ι. Λασκαρίδης, ο οποίος συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να του επιδώσει την Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής...

Κατά την τελετή παράδοσης της Έκθεσης Πεπραγμένων της Αρχής στον Πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, ο κ. Λασκαρίδης τόνισε ότι τα τυχερά παιχνίδια, εκμεταλλεύονται τον κόσμο και ανέφερε πως υπάρχει συνεργασία σε αυτό το θέμα με την Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων για την εξεύρεση λύσεων.

«Ελπίζω ότι θα υπάρχει μια βοήθεια, για να ξεκαθαρίσει τι είναι τυχερό παίγνιο και τι δεν είναι», ανέφερε και εξήγησε ότι ενώ έχουν επιβληθεί σοβαρά πρόστιμα, του προκαλεί εντύπωση ότι οι σταθμοί δεν το λαμβάνουν υπόψη.

«Τα πρόστιμα μπορεί να βεβαιώνονται και να πληρώνονται ενδεχομένως. Έχουμε κάνει συμβάσεις με τις εταιρείες, οι οποίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πληρωθούν τα πρόστιμα. Αντιλαμβάνεστε τι συμφέροντα υπάρχουν εκεί», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε λέγοντας ότι το ΕΣΡ πράττει το καθήκον του, κατά το Σύνταγμα και τον νόμο.

Ο Ι. Λασκαρίδης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι κατ' απαίτηση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας έχει υποβάλλει ένα σχέδιο νόμου το οποίο βοηθάει στην ταχεία επίλυση της εκδόσεως των αδειών, σημειώνοντας, πάντως, ότι το τι αποφασιστεί είναι ζήτημα της Βουλής των Ελλήνων.

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως θα διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου και στις αρμόδιες επιτροπές προκειμένου να γίνει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com