Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ

Την ικανοποίησή του για την προσθήκη της ταυτότητας φύλου στην ελληνική νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους εκφάζει το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)...

Όπως γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ισονομίας για τα διεμφυλικά / τρανς άτομα, στο νόμο: «περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», στο Κεφάλαιο που αφορά τις Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα, Άρθρο 66, αναφέρεται: Η τέλεση πράξης από μίσος εθνοτικό, φυλετικό, θρησκευτικό ή μίσος λόγω διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου κατά του παθόντος συνιστά επιβαρυντική περίσταση και η ποινή δεν αναστέλλεται.

Η προσθήκη της ταυτότητας φύλου υποστηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από πλευράς Δημοκρατικής Αριστεράς, κατατέθηκε τροπολογία της Μαρίας Ρεπούση για την προσθήκη της ταυτότητας φύλου. Και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, υποστήριξε την προσθήκη της ταυτότητας φύλου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, στην επί των άρθρων συζήτηση της 6ης Μαρτίου, αποδέχθηκε την τροπολογία και στην ψηφοφορία έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.

«Πέραν της νομοθεσίας για τα εγκλήματα μίσους, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική την σημερινή ημέρα για την τρανς κοινότητα, καθώς είναι η πρώτη φορά που αναφέρεται ρητώς η ταυτότητα φύλου στο ελληνικό δικαιϊκό σύστημα και ως εκ τούτου μία πρώτη νίκη της τρανς κοινότητας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Το Σωματείο ευχαριστεί θερμά όσους και όσες ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά του και υποστήριξαν την προσθήκη της ταυτότητας φύλου στην νομοθεσία για τα εγκλήματα μίσους, καιγνωστοποιεί πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την προσθήκη της ταυτότητας φύλου σε όλο το φάσμα του ελληνικού δικαίου και ιδιαίτερα στη νομοθεσία κατά των διακρίσεων (3304/2005 και στον 3896/2010), στη νομοθεσία για τη ρητορική μίσους (729/1979) και ιδιαίτερα για την κατάθεση νομοθεσίας για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και της δυνατότητας αλλαγής των εγγράφων των διεμφυλικών άτομων. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com