Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

"ANIMATED… ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ" ΣΤΗ ΜΙΚΡΗ ΟΘΟΝΗ

Ο Σωκράτης, ο Πλάτων ή ο Νίτσε είναι μερικοί μόνο από τους φιλοσόφους που "αυτοσυστήνονται" από τις τηλεοράσεις μας μέσα από τη νέα ψυχαγωγική αλλά και επιμορφωτική σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στη μικρή οθόνη η ΕΡΤ3, με τίτλο "Animated... Φιλόσοφοι"...

Για πρώτη φορά η ιστορία της Φιλοσοφίας αποτυπώνεται τηλεοπτικά μέσα από μία πολύ πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα παραγωγή που θα συνδυάζει το Animation με συνεντεύξεις καθηγητών Φιλοσοφίας.

Το κάθε επεισόδιο της σειράς, το σενάριο, τη σκηνοθεσία και την ιδέα της οποίας υπογράφει ο Γιώργος Χατζηβασιλείου, παρουσιάζει με τρόπο απλουστευμένο, προσιτό αλλά και… χιουμοριστικό τις βασικές γραμμές από τη σκέψη ενός φιλοσόφου-σταθμού για την ιστορία της δυτικής σκέψης.

Ποια ήταν τα ερωτήματα που απασχόλησαν τον φιλόσοφο; Ποιες οπτικές άνοιξε η σκέψη του; Σε ποια περίοδο έζησε; Πώς επηρεάζει πρακτικά τον σημερινό κόσμο ένας άνθρωπος που έζησε ίσως πριν από 2.000 χρόνια…; Είναι μερικά μόνο από τα ζητήματα που η εκπομπή αναδεικνύει.

Το animation, κατέχοντας τον μισό χρόνο του προγράμματος, βρίσκεται σε ένα διαρκή "διάλογο" με τα αποσπάσματα των συνεντεύξεων. Όσον αφορά στις συνεντεύξεις, η εκπομπή φιλοξενεί ορισμένους από τους κορυφαίους Έλληνες ειδήμονες (καθηγητές & διδάκτορες Φιλοσοφίας) πάνω στον εκάστοτε φιλόσοφο.

Στον Α' κύκλο εκπομπών που προβάλλεται στην εφετινή τηλεοπτική περίοδο, παρουσιάζονται οι κυριότεροι Φιλόσοφοι που έζησαν από την αρχαιότητα μέχρι και τον Μεσαίωνα.

Η ΕΡΤ3 έτσι φέρνει στη μικρή οθόνη μια δυναμική τηλεοπτική παραγωγή για τη Φιλοσοφία, που χαρακτηριστικά της είναι η σύγχρονη αισθητική, ο απλός λόγος αλλά και το χιούμορ. Στόχος είναι "παλιά", ή καλύτερα διαχρονικά, πράγματα να ειπωθούν με ένα ελκυστικό και κατανοητό τρόπο!


Στο τέταρτο επεισόδιο, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, η εκπομπή παρουσιάζει τον… Εμπεδοκλή! Ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους της αρχαιότητας, στον οποίο οφείλουμε πολλά: από τη θεωρία των 4 στοιχείων έως το ότι πρώτος οραματίστηκε τη θεωρία της Εξέλιξης αλλά και της Μεγάλης Έκρηξης του Σύμπαντος.

Συντονιστείτε λοιπόν με τη Φιλοσοφία της ΕΡΤ3!

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα βράδυ στις 23.00 και σε (Ε) κάθε Σάββατο στις 17.00.

Βασικοί συντελεστές:
Ιδέα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Χατζηβασιλείου
Εκτέλεση Animation: Minotaur Digital Arts (MDA)
Εκτέλεση παραγωγής: Ιάκωβος Δισλής (Dtv Productions)
Βοηθός σεναρίου - σκηνοθεσίας: Θοδωρής Καμπουρίδης
Αρχισυνταξία: Γιώργος Χατζηβασιλείου
Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com