Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΕΠΙΔΟΜΑ 500 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Επίδομα 500 ευρώ θα παίρνουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή...

Το επίδομα, πάντως, θα δίνεται με εισοδηματικό όριο. Για τις τρίτεκνες οικογένειες το φορολογητέο εισοδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 45.000 ευρώ.Το εισοδηματικό όριο αυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για οικογένειες με τέσσερα παιδια και κατά 4.000 για κάθε παιδί άνω των τεσσάρων.

Διαβάστε το νομοσχέδιο

Διαβάστε την Αιτιολογική Εκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Διαβάστε την Εκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων


Το επίδομα θα καταβάλλεται σε τρεις δόσεις κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης που υποβάλλεται μέσω Taxisnet.

Για τη χορήγηση του επιδόματος δεν γίνεται διάκριση σε παιδιά, είτε προέρχονται από γάμο, είτε όχι, είτε είναι φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα.

Οριο ηλικίας είναι αυτό των 18 ή 19 ετών, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση, ενώ για όσα φοιτούν σε ανώτερη ή ανωτατη σχολή και σε ΙΕΚ, το επίδομα καταβάλλεται μόνο κατά τον χρόνο φοίτησής τους που προβλεπεται από τον οργανισμό κάθε σχολής και σε καμιά περίπτωση πέραν της συμπλήρωσης του 24ου έτους.

Δικαίωμα στο επίδομα εχουν και ομογενείς, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάϊν), αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, ανιθαγενείς, δικαιούχοι ανθρωπιστικού καθεστώτος και πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και είναι γονείς τέκνων ελληνικής υπηκοότητας. Προϋπόθεση είναι να εχουν μόνιμη και συνεχή δεκαετή κατοικία ή διαμονή στην Ελλάδα.

Αποκρατικοποιήσεις
Στο ίδιο νομοσχέδιο, που αφορά κυρίως τη δημιουργία νέων επενδυτικών εργαλείων ανάπτυξης, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και την ενίσχυση του ρόλου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Συγκεκριμένα:

*Αναστέλλεται η ποινική δίωξη διοικήσεων και προσώπων που εκπροσωπουν νόμιμα δημόσιες επιχειρήσεις , οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για οφειλές προς το δημόσιο, προς ΝΠΔΔ, ασφαλιστικούς οργανισμούς και ΟΤΑ. Ετσι, μπορεί να προωθηθεί ταχύτερα η αποκρατικοποίησή τους.

*Ορίζεται ότι το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα συμμετέχει στη διαδικασία έκδοσης απόφάσεων της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, εισηγούμενο μεταξύ άλλων την έκδοση αποφάσεών της για τη μεταβίβαση σε αυτό περιουσιακών στοιχείων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο, σε κατάλληλο χρόνο για την αξιοποίησή τους.

Εισηγήσεις θα μπορεί να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ ακόμη και για ακίνητα που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα , με επαρκή αιτιολόγηση.

Με άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου:

*Καταργείται ο Κανονισμός Προσωπικού της ΑΤΕ.

*Ρυθμίζεται η εξόφληση 500 υπαλλήλων του Γεωπονικού και 400 του Γεωπονικού του υπουργείου Ανάπτυξης για ελέγχους που διενήργησαν το 2012. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com