Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ - ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - «ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ» ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν την Τετάρτη τα πλοία, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Προβλήματα και στην εμπορική λειτουργία των λιμανιών καθώς εκτός της ΠΝΟ στην απεργία συμμετέχουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων (ΠΕΠΡΝ)...

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ ζητεί την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την άρση της πολιτικής επιστράτευσης που έχει επιβληθεί στους έλληνες ναυτεργάτες, καθώς και την ανάκληση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με το οποίο -όπως υποστηρίζει- επέρχονται ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των ναυτικών.

Από την πλευρά της, η ΟΜΥΛΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο όπως καταγγέλλει είναι ενταγμένο στην πολιτική ξεπουλήματος των λιμανιών και διάλυσης των εργασιακών σχέσεων.

Όπως υπογραμμίζει, η κυβέρνηση, αντί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των λιμανιών στην ανάπτυξη του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, της οικονομίας γενικότερα, άγεται και φέρεται από κάθε λογής συμφέροντα που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα λιμάνια.

Την ίδια ώρα, συμπληρώνει ο ΟΜΥΛΕ, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς Οργανισμούς Λιμένων «σφαγιάζονται», ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και ΟΛΘ καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις που οδηγούν «στο τραγελαφικό φαινόμενο» να μειώνονται οι αποδοχές και να αυξάνεται η δουλειά στα λιμάνια.

«Χειρόφρενο» στα τρένα την Τετάρτη

Κανένα τρένο δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ) θα συμμετάσχει στην 24ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ενώ δεν θα υπάρχει σύνδεση του μετρό με το αεροδρόμιο.Παράλληλα, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της απεργίας θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια της Τρίτης 19 και της Πέμπτης 20 Φεβρουαρίου, αντίστοιχα.

Ειδικότερα, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τροποποιούνται ως εξής:

1. Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών

Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες :
- 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη )
- 501 (Θεσσαλονίκη- Αθήνα)

2. Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαιών - Αλεξανδρούπολης
Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:
- 1686

3. Μεταξύ Αθηνών - Χαλκίδας - Αθηνών
Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:
- 2536

4. Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Εδεσσας- Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
Καταργείται σε όλη της τη διαδρομή η αμαξοστοιχία:
- 743
- IC 85

5. Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας - Θεσσαλονίκης
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
- 3593 - 3592

6. Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας
Καταργούνται σε όλη τους τη διαδρομή οι αμαξοστοιχίες:
- 2576
- 2577

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρία, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, «καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξ/χίες του Δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου». Επίσης, δεν θα εξασφαλίζεται Υπηρεσία Κυκλοφορίας για τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθ' όλο το 24ωρο.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι μεταξύ Αθηνών -Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

Ακόμη, την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, (επόμενη ημέρα της απεργίας):

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων
- Καταργείται η αμαξ/χία 1681
Μεταξύ Φλώρινας - Θεσσαλονίκης
- Καταργείται η αμαξ/χία IC 82

Πηγή: naftemporiki.gr, tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com