Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στην επιδότηση του γάλακτος που καταναλώνεται από μαθητές σε όλα τα σχολεία της χώρας (νηπιαγωγεία, δημοτικά και λύκεια) με 18 περίπου λεπτά ανά λίτρο, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων...

Πρόκειται για ένα κοινοτικό μέτρο που υλοποιείται για πρώτη φορά και το 100% του επιδοτούμενου ποσού θα είναι κοινοτική ενίσχυση. Ήδη υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει το γενικό πλαίσιο εφαρμογής και δίνει την δυνατότητα σε διάφορους φορείς να υλοποιήσουν το μέτρο.

Αίτηση συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν φορείς όπως μία σχολική μονάδα ή μια σχολική επιτροπή, ή οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους περιλαμβάνεται και το κυλικείο) ή και μια οργάνωση, η οποία θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (πχ ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) και θα λειτουργεί για λογαριασμό ενός ή περισσοτέρων σχολικών μονάδων ή εκπαιδευτικών αρχών. Η εν λόγω επιδότηση μπορεί να συνδυαστεί με πιθανούς άλλους πόρους φορέων (όπως πχ. Δήμοι, ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις κτλ.) προκειμένου το γάλα να διατίθεται σε ακόμη χαμηλότερη τιμή έως και δωρεάν στους μαθητές.

Προκειμένου μάλιστα να αξιοποιηθεί το μέτρο για την επίτευξη χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αλλά και να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο με εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος.

«Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε. που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥΠΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα: την πρόσβαση όλων των μαθητών της χώρας σε ποιοτικά και υγιεινά γαλακτοκομικά προϊόντα», δήλωσε με αφορμή την εφαρμογή του μέτρου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com