Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΡΑΤΑ Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ - ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ

Απέφυγε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να αποκαλύψει τα σχέδια του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει νέος φόρος» και πως «προσπαθούμε να ενοποιήσουμε όλους αυτούς τους φόρους σε έναν ει δυνατόν», προσθέτοντας πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις...

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά δεν συζητήθηκε το θέμα της φορολογίας ακινήτων, αλλά το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία.

«Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο. Είναι συζητήσεις που συνεχίζονται και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», σημείωσε.

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που περνάει σήμερα ο τόπος. Αλλά, επίσης, έχουμε συναίσθηση και των δυσκολιών του κόσμου. Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε μεταξύ όλων αυτών των στόχων», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για εφαρμογή αφορολόγητο ορίου 50.000 ευρώ στο ενιαίο φόρο, ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να πει περισσότερα, καθώς, όπως ανέφερε, «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε αυτό».

Ανησυχία για το κόστος ενέργειας

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και εκπρόσωποι των βιομηχανιών που είναι μεγάλοι καταναλωτές ενέργειας, συναντήθηκαν σήμερα, Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, «είχε εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στις παραγωγικές και εξαγωγικές μονάδες της βιομηχανίας το απαράδεκτα για ευρωπαϊκά δεδομένα υψηλό κόστος ενέργειας στον ηλεκτρισμό και στο φυσικό αέριο».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «μονάδες έχουν ήδη κλείσει και άλλες είναι στα πρόθυρα να σταματήσουν τη λειτουργία τους», ενώ «η παραγωγή, οι εξαγωγές και οι θέσεις εργασίας μειώνονται με γοργούς ρυθμούς».

Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς συζητήθηκαν προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος στο πλαίσιο τόσο της οικονομικής συγκυρίας όσο και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Φάκελος από την Κρήτη με σφαίρα στο γραφείο του Γ.Στουρνάρα

Ένας φάκελος με σφαίρα κατέληξε στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο φάκελος δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του υπουργού, αφού παραλήφθηκε από τη γραμματεία, η οποία εντόπισε τη σφαίρα και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος έφτασε στην Αθήνα από την Κρήτη με υπογραφή «Κρητική επανάσταση».

Αντίστοιχος φάκελος είχε σταλεί την 1η Φεβρουαρίου στη ΔΟΥ Χανίων.

Με την υπόθεση ασχολείται κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com