Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός ηλικίας περίπου 30 ετών που είχαν απασχολήσει την ΕΛΑΣ για ληστρικές επιθέσεις, διακίνηση ναρκωτικών κι άλλες εγκληματικές ενέργειες επέβαιναν στο ελικόπτερο με το οποίο προσπάθησε να αποδράσει ο Παναγιώτης Βλαστός το βράδυ της Κυριακής...

Ο Έλληνας είχε αποφυλακισθεί προ μερικών μηνών από τις φυλακές Δομοκού. Οι δύο ποινικοί έχουν συλληφθεί κι ανακρίνονται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ενώ ο Παναγιώτης Βλαστός νοσηλεύεται με σπασμένο χέρι.

Αυτήν την ώρα, βράδυ Κυριακής, γίνεται έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας προκειμένου να εντοπισθούν οι τυχόν συνεργοί του Παναγιώτη Βλαστού που θα τον παρελάμβαναν μετά την προσγείωση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Δικαιοσύνης γνώριζε ότι θα υπάρξει σχέδιο απόδρασης του Βλαστού στις φυλακές Τρικάλων, ύστερα από παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αλλά κι αναφορές σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Πληροφορίες φέρεται να υπήρξαν μετά κι από περιπετειώδη απόδραση - τον Οκτώβριο του 2012 - Αλβανού κρατουμένου στα Τρίκαλα, ύστερα από αρχική μεταφορά του στο νοσοκομείο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαστός είχε κατηγορηθεί προ τριετίας - στα πλαίσια της έρευνας για την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου ότι σχεδίαζε δολοφονική επίθεση έναντίον του διευθυντή των φυλακών Τρικάλων.

Το ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση των Τρικάλων νοικιάστηκε στον Ασπρόπυργο και θα κατευθυνόταν, υποτίθεται, στην Θεσσαλονίκη. Όμως στο ύψος της Λάρισας ο πιλότος, υπό την απειλή των όπλων, δήλωσε βλάβη και κατευθύνθηκε στις φυλακές Τρικάλων.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή του Ασπροπύργου έχει συνδεθεί και με την παλαιότερη απόδραση Ριζάι - Παλαιοκώστα. Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η εταιρεία από την οποία ενοικιάστηκε το ελικόπτερο για την επιχείρηση των Τρικάλων είναι η ίδια η οποία είχε χρησιμοποιηθεί και στην πρώτη απόδραση Παλαιοκώστα Ριζάι το 2006. Μάλιστα φαίνεται ότι και στις δύο επιχειρήσεις έχει χρησιμοποιηθεί το ίδιο ελικόπτερο!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβάτες του ελικοπτέρου άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων των φυλακών, ώστε να δημιουργήσουν αντιπερισπασμό και να μπορέσουν να «αρπάξουν» τον Βλαστό. Η αντίδραση των φρουρών, ωστόσο, φέρεται να ήταν άμεση και μόλις είδαν το ελικόπτερο να προσγειώνεται ανταπέδωσαν τα πυρά. Έτσι ουδείς κατόρθωσε να διαφύγει και το ελικόπτερο καθηλώθηκε έξω από τον χώρο των φυλακών.

Όπως είπε ο Γιάννης Αναγνώστου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικών Φρουρών μιλώντας στο Mega οι κακοποιοί μέσα σε καταιγισμό πυρών - κατά τον οποίο ανταλλάχτηκαν τουλάχιστον 500 σφαίρες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς επιχείρησαν δύο φορές να παραλάβει τον Βλαστό.

Στην δεύτερη προσπάθεια του να ανέβει στο ελικόπτερο ο βαρυποινίτης κακοποιός τραυματίστηκε, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πέφτοντας από σκάλα, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει το ελικόπτερο. Από σφαίρα τραυματίστηκε και ένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο ελικόπτερο.

Όπως προέκυψε εκ των ύστερων οι ποινικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο κατείχαν ένα καλάσνικοφ κι ούζι ενώ πέταξαν κι ένα όπλο στο προαύλιο των φυλακών που εντόπισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Μάλιστα είχαν πετάξει από το ελικόπτερο και ένα σακίδιο με φωτοβολίδες που ορισμένες βρέθηκαν και παραδόθηκαν στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σημειώνεται ότι μόλις τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σχέδιο απόδρασης με δύο ελικόπτερα μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Βλαστός είχε συνεργασθεί με κρατούμενα μέλη της οργάνωσης σε αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, στην διάρκεια επισκεπτηρίου με την χρήση όπλου, τον Δεκέμβριο του 2011, στον Κορυδαλλό, μεγεθύνει τις υποψίες των αστυνομικών για συνεργασία ανταρτών πόλης και ποινικών. Ωστόσο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επεσήμαναν ότι "δεν έχει διαπιστωθεί ότι υπήρχε συντονισμός για τις αποδράσεις με ελικόπτερα. Είναι πιθανόν η απόπειρα "αρπαγής" των μελών της "Συνωμοσίας" να γινόταν αμέσως μετά την ληστεία στο Βελβεντό.

Είναι η τρίτη επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο μετά από τα εγχειρήματα των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, το 2006 και το 2009. Σημειώνεται ότι παρά τις τότε εξαγγελίες δεν ελήφθη εν τω μεταξύ κανένα προληπτικό μέτρο για την αποτροπή της ενοικίασης ελικοπτέρων από ένοπλους κακοποιούς και τις αποδράσεις αυτού του είδους.

Ο δικηγόρος του Παναγιώτη Βλαστού, κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης μιλώντας στο vima.gr αναφέρθηκε στην «ανάγκη άμεσης μεταφοράς του πελάτη του στο νοσοκομείο» και ζήτησε την «διεξαγωγή έρευνας για τους πυροβολισμούς από πλευράς των φρουρών της φυλακής».

Τη Δευτέρα το πρωί έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης θα επισκεφτεί τις φυλακές Τρικάλων.

Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονίες, αλλά και για την οργάνωση της απαγωγής το 2009 του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος μετά από πολυήμερη κράτηση αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή λύτρων ύψους 30.000.000 ευρώ. Στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού έχουν βρεθεί επανειλημμένως κινητά τηλέφωνα.






Πηγή: tovima.gr, newsit.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com