Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

«Ψίχουλα» και «εμπαιγμό» χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, σε δηλώσεις που έκαναν το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προς αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων...

Οπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ.Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους, έχουν προγραμματίσει για την Παρασκευή διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στη Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας επισήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».

Αφού επισήμανε ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα, ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους συνίστανται στην ανακούφιση και επιβίωσή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

«Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια»

Εξηγήσεις αλλά και ανάλυση των μέτρων που αποφασίστηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Τσαυτάρης είπε ότι βρίσκεται σε μια διαρκή επικοινωνία με τους αγρότες, ήδη έχει συναντηθεί με κάποιους εκπροσώπους τους ενώ θα συναντήσει και άλλους απόψε στη Θεσσαλονίκη. Οσον αφορά το θέμα του πετρελαίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι το αίτημα αυτό δεν μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα και πως η κυβέρνηση το σκέφτεται, σε σχετική ερώτηση.

«Είχαμε την ευκαιρία να ανακοινώσουμε περιληπτικά τι καταφέραμε να συζητήσουμε, τι καταφέραμε να λύσουμε είτε ήταν θεσμικό είτε ήταν οικονομικό ή άλλα από τα αιτήματα των γεωργών μας. Στα επίπεδα του εφικτού, ότι είναι σήμερα εφικτό, ιδιαίτερα με το δημοσιονομικό πλαίσιο κάναμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των αγροτών. Θέλω να πιστεύω ότι οι αγρότες θα κατανοήσουν την οικονομική συγκυρία και θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτά τα προβλήματα» είχε πει νωρίτερα ο κ. Τσαυτάρης.

Ενισχύονται τα μπλόκα

Οι σερραίοι αγρότες, ύστερα από την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκειται να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Μπλόκα» έχουν στήσει στην κομβική διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Σερρών-Θεσσαλονίκης και Σερρών -Προμαχώνα, στον κόμβο των Κερδυλίων παραπλεύρως της εθνικής οδούς Σερρών-Καβάλας, ενώ μία μικρότερη δύναμη αγροτών με τρακτέρ βρίσκεται έξω από το Ροδολίβος, του δήμου Αμφιπόλεως. Πάντως, και οι σερραίοι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πάνε στον Προμαχώνα και να κλείσουν τα σύνορα με Βουλγαρία.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα ενισχύουν ολοένα και περισσότερο το μπλόκο που έχει στηθεί στο τμήμα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, ενώ παρατεταγμένα συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων. Μάλιστα, δημιουργήθηκε και ένα νέο «μπλόκο» από πατατοπαραγωγούς Δράμας στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Εβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες και στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής-Ξάνθης.

«Τους ικανοποιούμε ένα-ένα τα επιμέρους αιτήματά τους, γιατί να συνεχίσουν να κλείνουν τους δρόμους;» ήταν το ερώτημα που διατύπωσε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Πέμπτη και αφού είχε ενημερωθεί για τη δυσαρέσκεια εκ μέρους των αγροτών σχετικά με τις κυβερνητικές παροχές.

Ο Π. Καμμένος στο πλευρό των αγροτών

Στον νομό Ημαθίας, παραμένει το «μπλόκο» που έχει στηθεί τις τελευταίες 17 ημέρες και εκεί βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες, τη στιγμή μάλιστα που αν ήθελε θα μπορούσε να δώσει λύση σε κάποια από τα ζητήματα που θέτουν ως αιτήματα. Αντιθέτως όμως, όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση προσπαθεί να κινητοποιήσει τους μηχανισμούς σύγκρουσης μεταξύ των πολιτών, κάτι που όπως πρόσθεσε δεν θα το καταφέρει, αφού οι αγρότες διαμαρτύρονται χωρίς ωστόσο να κλείνουν τους δρόμους. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com