Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Απτόητοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, παραμένοντας στα μπλόκα τους σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας σήκωσαν το απόγευμα για περίπου μισή ώρα τις μπάρες στα διόδια Μοσχοχωρίου δίνοντας την ευκαιρία στους διερχόμενους οδηγούς να περνάνε ελεύθερα...

Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη ΔΕΗ Λάρισας όπου διαμαρτυρήθηκαν τόσο για τα υψηλά τιμολόγια που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής, όσο και για την «επιδημία» με τις κλοπές των μετασχηματιστών, ζητώντας την άμεση αντικατάσταση τους.

Στην περιοχή της Λάρισας τα μπλόκα ανέρχονται πλέον σε τέσσερα, καθώς εκτός από το κεντρικό της Νίκαιας και αυτό που έχει αναπτυχθεί στην Μελούνα της Ελασσόνας, δημιουργήθηκαν και δυο νέα. Το ένα στην περιοχή του Δαμασίου, όπου αγρότες απέκλεισαν σήμερα για μία ώρα την παλιά επαρχιακή οδό Λάρισας - Ελασσόνας και το άλλο στον Τύρναβο, στο ύψος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού, όπου έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ.

Στο μεταξύ, στην Λαμία, αναβλήθηκε εκ νέου η δίκη των αγροτών στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας για τα επεισόδια της Τετάρτης με αστυνομικούς στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Και σήμερα όπως και χθες απουσίαζαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας, οι οποίοι είναι αστυνομικοί. Μάλιστα σε σχετικά έγγραφα τα οποία κατατέθηκαν στο δικαστήριο οι περισσότεροι από αυτούς δήλωσαν υπηρεσιακές υποχρεώσεις, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, που και ο ίδιος είναι μάρτυρας κατηγορίας, έχει πάρει κανονική άδεια από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ετσι, το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για τις 26 Φεβρουαρίου.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, εκατοντάδες αγρότες βρίσκονταν μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων για πολλές ώρες περιμένοντας την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ κοντά στους κατηγορούμενους βρέθηκαν οι συνάδελφοί τους από σχεδόν όλη την Ελλάδα.

Στα μπλόκα τους παραμένουν την ίδια ώρα και οι αγρότες της Πελοποννήσου. Το μεσημέρι οι αγρότες της Αρκαδίας διένειμαν έντυπο υλικό με τα αιτήματά τους στα διόδια Νεστάνης το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα οι αγρότες από το μπλόκο του Μάνεση στην Αργολίδα πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Μυκηνών - Ναυπλίου.

Στα μπλόκα σε Σουληνάρι Μεσσηνίας, Βούρβουρα Αρκαδίας και το Βέλο Κορινθίας οι αγρότες παραμένουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα στην άκρη των δρόμων.

Σε συνάντηση αγροτών της βορειοανατολικής Πελοποννήσου στο μπλόκο της Αργολίδας, συζήτησαν για την πορεία των κινητοποιήσεων σε πελοποννησιακό επίπεδο κι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετακινηθούν, δημιουργώντας ένα ισχυρό μπλόκο στα διόδια Σπαθοβουνίου.

Εν τω μεταξύ, οι τέσσερις αγρότες που προσήχθησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου Κορινθίας, όταν κάποιοι προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό, οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια της Κορίνθου για να δικαστούν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Κατά την προσέλευσή τους στο δικαστικό μέγαρο της πόλης συνάδελφοί τους αγρότες που είχαν συγκεντρωθεί στον έξω χώρο του δικαστηρίου τους χειροκρότησαν.

Τελικά το δικαστήριο όρισε την δίκη των συλληφθέντων αγροτών για τη Δευτέρα και οι τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο ένας κρατείται στην ασφάλεια Κορίνθου. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com