Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΗΣΙΔΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ – ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει τη δυνατότητα μίσθωσης δημοσίων νήσων σε ιδιώτες κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων του ελληνικού στρατού...

“Ναι” στην τροπολογία ψήφισαν 166 βουλευτές και όχι 84 (ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και ΚΚΕ). “Παρών” ψήφισαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ονομαστική τροπολογία κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροποποίηση της ρύθμισης στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση κυριότητας αλλά μόνο μίσθωση υπό προϋποθέσεις.

Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε στη Βουλή ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις», δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων».

Υπενθυμίζεται ότι τον κίνδυνο κατάσχεσης από κράτη και ιδιώτες δανειστές των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων που θα περιληφθούν στη λίστα ενοικίασης με στόχο την κατασκευή τουριστικών κατοικιών είχε θέσει με επείγουσα γραπτή ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης.

Στο ενδεχόμενο εκμετάλλευσης των ελληνικών βραχονησίδων έχουν αντιδράσει και πολλές περιβαλλοντικές οργανώσεις, καθώς θα απειληθεί η ισορροπία ευαίσθητων οικοσυστημάτων από την ανθρώπινη παρέμβαση. Πηγή: econews.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com