Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2013: ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ

Κάθε προϊόν έχει και την έκθεσή του η οποία του δίνει την ευκαιρία να αναδεικνύεται σε ετήσια βάση. Έτσι και το κρασί, ο ελληνικός οίνος, έχει τα Διονύσια τα οποία και διοργανώθηκαν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και γι’άλλη μια φορά... ξύπνησαν τον ελληνικό οίνο στα μάτια του κόσμου!...

Ήταν με άλλα λόγια τρεις μέρες, από την Παρασκευή 8/2 μέχρι και την Κυριακή 10/2 που αυτή η έκθεση πήρε μέρος στο Ζάππειο Μέγαρο και έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο πλήθος κόσμου που την επισκέφθηκε να θυμηθεί και να ξανασυναντήσει ξεχασμένους οίνους από κάθε γωνιά της χώρας.

Από τη Σαντορίνη ως και την Κρήτη. Από την Τρίπολη ως και τη Δράμα. Από την Πελοπόννησο ως και την υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα. Έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να κάνει ένα οινικό ταξίδι και να γευτεί παλαιούς και νέους, πρωτοεμφανιζόμενους οίνους.

Επέτρεψε στους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν σε οινικά σεμινάρια που έκαναν μεταξύ άλλων επώνυμες υπογραφές του οίνου όπως ο Γιώργος Λούκας και ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Βρέθηκα εκεί τις δυο από τις τρεις μέρες όπου και συνάντησα αμέτρητο κόσμο, δοκίμασα ελληνικούς οίνους με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά πάνω απ’όλα χάρηκα την εικόνα στα μάτια του κόσμου που έδειξε να εκτιμά και να απολαμβάνει τον οίνο της χώρας του και με άλλα λόγια να τον σέβεται... γιατί ο ελληνικός οίνος είναι ένα χαρακτηριστικό της Ελλάδος, ένα προϊόν αυτής για το οποίο αξίζει να διοργανώνονται τέτοιες εκθέσεις που να το επικοινωνούν και να κάνουν ξεκάθαρη τη σημασία του. Πηγή: Γιάννης Πλατής για το nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com