Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Η WSJ ΣΑΣΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ...

Άρθρο για την "παράνοια" της ελληνικής φορολογικής πολιτικής δημοσιεύει η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως ένας εξωτερικός παρατηρητής αναρωτιέται αν κάνουμε κάποιο πείραμα για το αν οι φόροι μπορούν να οδηγήσουν μία χώρα στην οικονομική... λήθη...

Το άρθρο αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενέκρινε ακόμη έναν γύρο μεγάλων αυξήσεων στους φόρους, που επιβαρύνει τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις -χωρίς να αναμένεται αυτά τα μέτρα να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με τα προηγούμενα.

Τρία χρόνια μετά τη διάσωσή της η Ελλάδα παραμένει εξαρτώμενη από την ΕΕ και το ΔΝΤ, αναφέρει η WSJ σημειώνοντας το παράδοξο πως η Ελλάδα διασώθηκε με χρέος 120% ενώ σήμερα το χρέος έχει εκτοξευθεί στο 170% του ΑΕΠ.

Είναι λογικό ότι οι διεθνείς πιστωτές θέλουν να πληρωθούν, ωστόσο η επιμονή τους στους φόρους δεν σημαίνει ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, αναφέρει το άρθρο.

Ο λόγος είναι ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε σπιράλ ύφεσης εδώ και πέντε συναπτά έτη. Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Αθήνα υποστηρίζει πως θα αυξήσει τα έσοδα κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

"Εμείς στοιχηματίζουμε ότι αυτά τα νέα μέτρα, όπως και τα προηγούμενα που έχουν ληφθεί, δεν θα φέρουν αποτέλεσμα", σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

Ακούμε συνεχώς ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, αναφέρει το άρθρο και προσθέτει ότι αυτό δεν θα γίνει με το να κάνει τη φορολογία τιμωρητική.

Ο δρόμος που ακολουθεί η χώρα αυτή τη στιγμή θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα δεινά αναφέρει το άρθρο. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com