Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΗΣΑΠ

Επανέρχονται σταδιακά σε λειτουργία το μετρό, το τραμ και ο ΗΣΑΠ, αν και με μειωμένη συχνότητα δρομολογίων, καθώς τα τεχνικά θέματα που υπήρχαν έχουν επιλυθεί. Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει εξομάλυνση, ενώ εκτιμάται πως τα φύλλα επίταξης έχουν παραδοθεί στο 80% των εργαζομένων. Αποχωρούν από το αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια τα ΜΑΤ...Σήμερα, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθηνών και Πειραιά «χειρόφρενο» έχουν τραβήξει λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά - Αθήνα - Χαλκίδα). Ωστόσο, η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε σήμερα στη Δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ, έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία.

Από το βράδυ της Πέμπτης που άρχισαν να επιδίδονται τα φύλλα πορείας στους εργαζομένους της ΣΤΑΣΥ πέρασαν πολλές ώρες μέχρι να βγουν στις ράγες το Μετρό, οι ΗΣΑΠ και το Τραμ, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες για την διενέργεια των τυπικών ελέγχων συντήρησης και ασφαλείας στους συρμούς.

Καθώς οι συρμοί τελούν εν ακινησία εδώ και εννέα ημέρες, χρήζουν μίας σειράς τυπικών μεν, αλλά απαραίτητων δε για την ασφάλεια μετακίνησης των επιβατών, ελέγχων.

Παράλληλα, αν και τα φύλλα πορείας έχουν επιδοθεί σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ, εν τούτοις αναζητούνται πολλοί ακόμη, οι οποίοι έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας.

Πάντως η προσέλευση του κόσμου στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων είναι διαρκής, ενώ υπογραμμίζουν ότι είναι ευτυχές το γεγονός ότι η αστυνομική επέμβαση έγινε χωρίς βία. «Αυτά, πάντως είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για το Μετρό» σχολιάζουν.

Δήλωση Κωστή Χατζηδάκη

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωση του. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αφήσει τη χώρα να εκτροχιασθεί και δεν έχει παρά να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις. Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του στο βαθμό που οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα μέσα σταθερής τροχιάς ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι ο δρόμος είναι δύσκολο αλλά αν μείνουμε σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πηγή: kathimerini.gr, tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com