Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΕΝΑ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

Ακινητοποιημένα θα μείνουν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου...

Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού. Παράλληλα, την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια που ματαιώνονται είναι τα εξής:

Την Τετάρτη 30/01/2013 (προηγούμενη ημέρα της απεργίας):

1. Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 500 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη-Αθήνα).

2. Το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη-Δίκαια).

3. Το δρομολόγιο 2536 Αθηνών-Χαλκίδας-Αθηνών.

4. Τα δρομολόγια 743 και IC 85 (Θεσσαλονίκη-Έδεσσα-Φλώρινα-Θεσσαλονίκη).

5. Τα δρομολόγια 3593–3592 (Θεσσαλονίκη–Λάρισα– Θεσσαλονίκης).

6. Τα δρομολόγια 2576 και 2577 (Λάρισα-Βόλος-Λάρισα).

Την Πέμπτη 31/01/2013 (ημέρα της απεργίας):

Ματαιώνονται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιων του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του Δικτύου, εκτός των τουριστικών τραίνων στις διαδρομές Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό.

Επισημαίνεται ότι μετά τη λήξη της απεργίας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα οι αμαξοστοιχίες 500 και 501 θα κινηθούν χωρίς τα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

Την Παρασκευή 01/02/2013 (επόμενη ημέρα της απεργίας):

Το δρομολόγιο 1681 (Αλεξανδρούπολη–Δίκαια).

Το δρομολόγιο IC 82 (Φλώρινα–Θεσσαλονίκη).

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Ψηφίζουν οι οδηγοί ΕΘΕΛ για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Διεκόπη πριν από λίγη ώρα η συνεδρίαση των οδηγών της ΕΘΕΛ, προκειμένου να στηθούν κάλπες επί των προτάσεων για συνέχιση ή διακοπή των εργασιακών κινητοποιήσεών τους.

Μέχρι στιγμής, τα λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα, παρά το γεγονός η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη τη χθεσινή απεργία των οδηγών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο 48ωρης απεργίας την Τετάρτη και την Πέμπτη, ή 24ωρης απεργίας μονάχα την Πέμπτη.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γιάννης Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος στις Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε., προσθέτοντας ότι η διοίκηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει θέματα που ρυθμίζουν την εργασιακή σχέση και θα διερευνήσει κάθε περιθώριο, χωρίς να «ξηλώνεται το πουλόβερ» του ενιαίου μισθολογίου.

Την άποψη ότι εάν είχε απευθυνθεί πρόσκληση για διάλογο εξ αρχής δεν θα είχαμε φτάσει μέχρις εδώ σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο Απόστολος Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Σωµατείου Μηχανικών - Τεχνιτών της ΕΘΕΛ. Ο κ. Ραυτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα να επικρατήσει λογική και προσέθεσε ότι πρέπει να γίνουμε όλοι μας πιο σοβαροί και υπεύθυνοι. Πηγή: skai.gr, nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com