Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου από τις 06.00 και την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης...

Την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών εξέφρασαν την αντίθεση τους με το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή ενώ έκαναν λόγο για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που έχει ο κλάδος τους.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «οι ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, βιώνουν μια άνευ προηγουμένου κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες δεκαετιών».

Πρόσθεσε ακόμη πως «επιβλήθηκε στους έλληνες εν ενεργεία ναυτεργάτες μια άδικη, εξοντωτική και πέρα για πέρα εχθρική φορολογία του εισοδήματος τους, ξεχνώντας εκείνοι που την επέβαλαν ότι η ναυτεργατική τάξη τροφοδοτεί για δεκαετίες ολόκληρες την εθνική οικονομία με το πολύτιμο συνάλλαγμα της, πράγμα που συνεχίζει να κάνει και μάλιστα στην παρούσα δεινή οικονομική συγκυρία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας περιλαμβάνει τα παρακάτω αιτήματα:

- Άμεση ανάκληση του παραπάνω νομοσχεδίου

- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς.

- Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων

- Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας


- Άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της Ακτοπλοΐας. Όπως επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου σε τουλάχιστον 7 πλοία τα πληρώματα έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

- Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και ανταπόκριση επιτέλους του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) στο ρόλο για τον οποίον ιδρύθηκε

- Επαναφορά των παροχών του Οίκου Ναύτου προς τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο φυσικό τους φορέα, τον Οίκο Ναύτου, ώστε να σταματήσει η απαράδεκτη και ταπεινωτική ταλαιπωρία των ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, από τον ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια των φαρμάκων τους.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτικών κάλεσαν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com