Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ

Και δεύτερη βολίδα από το καλάσνικοφ των δραστών της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ, βρέθηκε στην ταράτσα του κτιρίου, εκτός από την πρώτη που είχε βρεθεί από το πρωί, στο γραφείο του πρωθυπουργού...

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δύο ήταν οι δράστες που πυροβόλησαν από τη νησίδα της λεωφόρου Συγγρού 348, το κτίριο της ΝΔ που βρίσκεται στον αριθμό 340 και στη συνέχεια διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο πιθανόν οδηγούσε τρίτος συνεργός τους.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν την πιθανότητα το αυτοκίνητο των δραστών να είναι αυτό που βρέθηκε καμένο σε οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο, επειδή ταιριάζει με τις περιγραφές μαρτύρων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε κλαπεί χθες το βράδυ από τη Μεταμόρφωση Αττικής.

Κεφαλογιάννης: «Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει τη Δημοκρατία, τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό»

Κανείς δεν μπορεί να τρομοκρατήσει, τη Δημοκρατία, τη ΝΔ, τον πρωθυπουργό, δήλωσε ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, τονίζοντας ότι «ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα».

«Η πράξη αυτή πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους. Να καταδικαστούν τα άκρα και οι ακρότητες, από όπου και να προέρχονται. Ο πολιτικός κόσμος της χώρας δεν τρομοκρατείται. Αυτού του είδους οι ενέργειες θα πέσουν στο κενό» προσέθεσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επικοινωνία Σαμαρά-Βενιζέλου

Επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες αναμένεται συνάντηση των δύο ανδρών, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος για την επίθεση, γίνεται λόγος για «εγκληματικές μεθόδους υποκόσμου» που δείχνουν ότι «υπάρχουν κύκλοι που παίζουν αδίστακτα με τη βία και στρέφονται ευθέως κατά της δημοκρατικής πολιτείας».

Τονίζεται, επίσης, ότι δεν αρκεί η καταδίκη της τρομοκρατικής ενέργειας -όπως χαρακτηρίζεται η επίθεση- ούτε και να κάνει τη δουλειά της η Αστυνομία. «Η καταδίκη», προστίθεται, «πρέπει να γίνει με μια φωνή από την ελληνική κοινωνία και παράλληλα να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι πολιτικές δυνάμεις που σέβονται τη Δημοκρατία και το κράτους δικαίου».

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για προσπάθεια πολιτικής και κομματικής εκμετάλλευσης φαινομένων βίας. Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Κανείς δεν δικαιούται να χρησιμοποιήσει τα φαινόμενα βίας για πολιτική και κομματική εκμετάλλευση και οι ανεύθυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτη δείχνουν πόσο αδιέξοδα και επικίνδυνα είναι τα μισόλογα και οι αμφιθυμίες».

Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία εξέφρασε τη συμπαράστασή του, για την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε ότι «η επίθεση στα γραφεία της ΝΔ είναι απόλυτα καταδικαστέα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τέτοιες ενέργειες αποπροσανατολίζουν από τα επίδικα θέματα της συγκυρίας, σπέρνουν τον φόβο στους πολίτες και εκφοβίζουν την κοινή γνώμη» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης. «Βλέπω ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη ψυχραιμία από αυτά που ακούω από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» συμπλήρωσε και έκανε λόγο «για προσπάθεια σχεδιασμού έντασης, διχασμού και στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είτε είναι τρομοκρατική ενέργεια, είτε είναι βαλτοί τρομοκρατικοί, είναι βέβαιο ότι βλάπτουν το λαό» επισήμανε, από την πλευρά του, ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Προσέθεσε πως με αυτές τις κινήσεις τρομοκρατείται ο λαός και ‘λουφάζει’, ενώ αλλάζει η ατζέντα. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com