Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»

Στη «νέα γενιά» της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», που επιχείρησε να εξασφαλίσει συνέχεια στη δράση της οργάνωσης, μετά τις συλλήψεις βασικών μελών της σε Αθήνα και Βόλο, τοποθετεί η ΕΛ.ΑΣ τον 29χρονο Περικλή Μπενέκη (φοιτητή Γεωπονικής, που δούλευε περιστασιακά ως σεκιούριτι) που συνελήφθη την Τετάρτη στην Κόρινθο...

Όπως ανακοινώθηκε, γενετικό αποτύπωμά του ανιχνεύθηκε σε όπλα που είχαν βρεθεί κρυμμένα στην Πολυτεχνειούπολη, τον Νοέμβριο του 2011, δίχως ποτέ να δοθεί δημοσιότητα στην υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 29χρονος ανήκε σε περιορισμένο κύκλο ατόμων που προσπάθησαν να κρύψουν προσωρινά τα όπλα, πιθανότατα ελλείψει άλλου ασφαλέστερου κρησφύγετου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στόχος του 29χρονου και των άγνωστων συνεργών του ήταν να συγκροτήσει ένα νέο πυρήνα της «Συνωμοσίας», εξασφαλίζοντας συνέχεια στη δράση της οργάνωσης που είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα με τη σύλληψη 5 μελών της στην κεντρική «γιάφκα» στη Ν. Ιωνία Βόλου.

Τα όπλα είχε εντοπίσει τυχαία στην Πολυτεχνειούπολη ιδιώτης, που ενημέρωσε τις αρχές. «Ο εντοπισμός του οπλισμού αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Συνωμοσίας. Η προσπάθεια ουσιαστικά διακόπηκε εν τη γενέσει της» σχολίασε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Τον Νοέμβριο του 2011, σύμφωνα με πηγές της «Κ», ιδιώτης που κινούνταν στην περιοχή της Πολυτεχνειούπολης είχε δει κάποια άτομα να αποβιβάζονται από Ι.Χ. και να κρύβουν κοντά στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, ένα μεταλλικό κουτί.

Μετά την αποχώρησή τους, προσέγγισε το σημείο και διαπίστωσε ότι στο εσωτερικό του κουτιού υπήρχαν κρυμμένα όπλα. Επρόκειτο για δύο περίστροφα, δύο πιστόλια και ένα αυτόματο υποπολυβόλο Uzi, που είχαν αγοραστεί πιθανότατα από το εξωτερικό. Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου ανιχνεύτηκε το γενετικό αποτύπωμα του 29χρονου. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε από τότε την ταυτότητά του, ωστόσο αναζητούσε την κατάλληλη συγκυρία και τα δεδομένα που θα της επέτρεπαν να τον συνδέσει και με τη «Συνωμοσία».

Τον παρακολουθούσαν

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας φέρονται να κατέγραφαν τις κινήσεις του ήδη από την περίοδο που είχε συναντήσεις με προφυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας» (Γ. Πολυδώρου, Ο. Οικονομίδου στο διαμέρισμα της οδού Ορφέως στον Χολαργό). Αποτύπωμά του βρέθηκε σε σταθερό σημείο στο διαμέρισμα και σε ένα εγχειρίδιο της Αστυνομίας για εκρηκτικά που κατασχέθηκε μεταξύ 5.000 ευρημάτων από τη γιάφκα της οργάνωσης στη Ν. Ιωνία Βόλου. Από έρευνες στο σπίτι συγγενούς του στην Κόρινθο, το σπίτι της οικογένειάς του στο Π. Φάληρο και εξοχική κατοικία σε χωριό της Καρδίτσας δεν προέκυψαν ευρήματα. Ο Μπενέκης πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Δ. Μόκα τη Δευτέρα. Πηγή: skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com