Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 500 ΕΥΡΩ;

Την πρόβλεψη να γίνονται μόνο με κάρτα οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ σε μία προσπάθεια να παταχθεί η φοροδιαφυγή εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες...

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της "Ημερησίας", η πρόβλεψη αυτή θα περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την άνοιξη, με μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας.

Με την πληρωμή μέσω κάρτας ο ΦΠΑ θα αποδίδεται "αυτόματα" αυξάνοντας τα έσοδα του κράτους, ενώ αναμένεται να περιορίσει τη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το υπουργείο εξετάζει "την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες πληρωμών και με άλλους ηλεκτρονικούς τρόπους πληρωμής για μια ευρύτατη γκάμα συναλλαγών και για ποσά πολύ μικρότερα από αυτά που προβλέπονται από την υφιστάμενη νομοθεσία".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σήμερα το όριο συναλλαγών πάνω από το οποίο απαιτείται χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή πληρωμή μέσω τράπεζας είναι τα 1.500 ευρώ. Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com