Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Έναν τεράστιο “πνεύμονα” 50.000 τμ πράσινου, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού και άλλων δραστηριοτήτων, που θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά πάρκα, εντός των ορίων της πόλης του Ηρακλείου, φιλοδοξεί να δημιουργήσει η δημοτική Αρχή με την απόκτηση μιας νέας έκτασης γης, συνολικού εμβαδού 6.650 τμ, στην περιοχή των Μεσαμπελιών σε συνδυασμό με τα 43 στρέμματα που προκύπτουν από την αξιοποίηση του ρέματος της Ερυθραίας...

Για τον σκοπό αυτόν, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, είχε συνεργασία με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Κωνσταντίνο Σερράο, ο οποίος του ανακοίνωσε, ότι έγινε δεκτό το αίτημα της δημοτικής Αρχής για νέα χρηματοδότηση ύψους 444 χιλ. ευρώ για την απόκτησή του.

Ο νέος πνεύμονας πρασίνου, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα γίνει ένας ελκυστικός, φιλικός χώρος για όλες τις ηλικίες, κατά τη διάρκεια όλου του έτους, μέσω των υποδομών και των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε αυτόν, ενώ θα δημιουργηθούν ποδηλατόδρομοι, παιδικές χαρές κά.
«Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική παρέμβαση» πρόσθεσε ο κ. Κουράκης, επισημαίνοντας, ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα αστικό- μητροπολιτικό πάρκο στην πόλη, που θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι τρεις βασικοί άξονες παρεμβάσεων για την αξιοποίηση της έκτασης αυτής, είναι:

- Η προστασία, η διατήρηση και η ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος
- Η ανάπτυξη διαφόρων κοινωνικών δραστηριοτήτων
- Η δημιουργία πόλου για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

Στη νέα έκταση, θα διαμορφωθούν δύο μεσογειακοί κήποι με ελιές και εσπεριδοειδή αλλά και κρητικά αρωματικά φυτά και δέντρα που θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής. Πηγή: kala-nea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com