Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ

«Η επόμενη μέρα έχει ξεκινήσει, δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χαλάρωση», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής...

«Ένας μαραθώνιος μόλις τελείωσε με επιτυχία, αλλά ήδη είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε τον επόμενο μαραθώνιο», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό γνωστοποίησε ότι εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ώστε να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του ΕΣΠΑ, των επενδύσεων και των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο να υπάρξουν συμφωνίες για τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους και για νέες επενδύσεις.

Παρατήρησε επίσης ότι «η Ελλάδα έχει μπει σε μια φάση όπου περνάμε στην απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας στο καλωσόρισμα των επενδύσεων».

Καλό κλίμα για την Ελλάδα στη Σύνοδο

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της συνόδου ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι μετά από συμβιβασμούς προέκυψε πρόοδος σχετικά με την τραπεζική εποπτεία και πρόσθεσε ότι σε ζητήματα όπως τα ευρωομόλογα και η αμοιβαιοποίηση του χρέους δεν υπήρξε πρόοδος, αλλά ότι παρόλα αυτά πια «δεν αποτελούν απαγορευμένα θέματα προς συζήτηση».

Είπε επίσης ότι όλοι οι ηγέτες στο παρασκήνιο εκφράστηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Η εκταμίευση της δόσης θα φέρει ανακούφιση»

Επανερχόμενος στην επίτευξη συμφωνίας για τη συνέχιση της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η εκταμίευση της δόσης θα επηρεάσει τη ζωή όλων, θα φέρει ανακούφιση άμεση σε πολλούς και σε άλλους αργότερα.

Όπως είπε, «θα φρενάρουμε την ύφεση, θα δοθούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, θα αλλάξει η ψυχολογία και θα δοθεί ελπίδα κυρίως προς τα νέα παιδιά».

«Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ, την ώρα που πολλοί είχαν το ευρώ ξεγραμμένο», συνέχισε ο κ. Σαμαράς. «Από αυτό το θετικό αντίκτυπο μπορούμε να επωφεληθούμε [...] Αν είχαμε παραμείνει προβληματικοί και απομονωμένοι τότε σίγουρα δεν θα ήμασταν η πρώτη χώρα που θα θελαν να σώσουν», συμπλήρωσε.

Απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης

Ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι διακρίνει μια αμηχανία από μέρους αυτών που θέλουν να αντιπολιτευθούν αυτή τη θετική εξέλιξη για τη χώρα. «Όποιος έχει μάτια βλέπει όποιος δεν θέλει να δει είναι δικαίωμά του να πει ό,τι θέλει», πρόσθεσε.

«Καταλαβαίνω», συνέχισε, «ότι υπάρχει πάντοτε το πολιτικό μικρόβιο και η ανάγκη ο υπεύθυνος Τύπου να σου δώσει ένα κείμενο για να τα βάλεις με την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «θα κέρδιζαν πολιτικά αν έβγαιναν να πουν ότι ήταν επιτυχία (η απόφαση για εκταμίευση της δόσης)». «Αντ' αυτού», συμπλήρωσε, «βγαίνουν και προσπαθούν να αλλοιώσουν την πραγματικότητα, τα στοιχεία όμως είναι ανελέητα».

Ο Πρωθυπουργός συνέχισε την κριτική του προς την αντιπολίτευση λέγοντας πως θα κέρδιζαν πολιτικά «αν έδειχναν μια αίσθηση συνέπειας, συναίνεσης και καλής πολιτικής αγωγής, χωρίς να λένε ψέματα».

Οπως είπε, «η αμφισβήτηση μπαίνει στα όρια του κωμικού και του τραγικού, του τραγικού γιατί οι ώρες είναι πολύ δύσκολες και του κωμικού γιατί κανείς δεν τους πιστεύει».

«Λέγανε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση, τη δόση την πήραμε. Λέγανε ότι θα μας βάλουν καινούριες προϋποθέσεις, έπεσαν έξω. Έλεγαν ότι από αυτά τα οποία θα πάρουμε δεν θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα, σας απέδειξα ότι 80% θα μείνει στην Ελλάδα και θα πάει απευθείας στην οικονομία», κατέληξε.

«Η ΠΓΔΜ πρέπει να αφήσει τους αλυτρωτισμούς»

Σε ερώτηση σχετικά με το σκοπιανό, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι η επίλυση της διαφοράς με την ΠΓΔΜ με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο είναι προϋπόθεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας με την Ε.Ε.

«Το μήνυμα προς τα Σκόπια είναι ξεκάθαρο: πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιαστικά βήματα και να αφήσουν τον αλυτρωτισμό τους για να ανοίξει η πόρτα της Ευρώπης», πρόσθεσε.

«Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους»

Ο Πρωθυπουργός κλήθηκε τέλος να σχολιάσει δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου, στη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Αυτούς που μας τρομοκρατούν κάθε μέρα με την προπαγάνδα, θα τους τρομοκρατούμε με την παρουσία μας», είχε αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μπαλασόπουλος.

«Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους. Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν», δήλωσε ο κ. Σαμαράς. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com