Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟ

Πολλά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή που έπληξε χθες το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια. Η Πυροσβεστική από το πρωί έκανε συνολικά 15 αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και ισόγεια που πλημμύρησαν. Με δυσκολία πραγματοποιείται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σταμάτας στη Δροσιά, λόγω καθίζησης. Στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου...

Λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε από χθες συνολικά 98 κλήσεις, εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν 24 αντλήσεις υδάτων, 39 κοπές δέντρων και 9 αφαιρέσεις αντικειμένων. Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος 52 πυροσβέστες με 21 συνεργεία.

Ένα σχολικό λεωφορείο και ένα ΙΧ αυτοκίνητο εγκλωβίστηκαν στη λεωφόρο Πεντέλης, στο ρεύμα προς Μελίσσια, από μεγάλη συγκέντρωση υδάτων και υπερχείλιση του ρέματος. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν οδηγοί και επιβάτες, οι οποίοι είναι όλοι σώοι. Ωστόσο, το σχολικό απομακρύνθηκε από το σημείο με γερανό της Τροχαίας, λόγω βλάβης.

Ζημιές σε Ηλεία και Ζάκυνθο

Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν στην Ηλεία και στη Ζάκυνθο λόγω των ισχυρών ανέμων και των έντονων βροχοπτώσεων.

Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, προκλήθηκαν ζημιές σε επτά κεραμοσκεπές κτιρίων και σε πέντε στύλους της Δ.Ε.Η., ενώ ξεριζώθηκαν δέκα ελαιόδεντρα. Επίσης, στο Δ.Δ. Επιταλίου, αποκολλήθηκε μεταλλική σκεπή από παλαιά οικία και παρασύρθηκε σε απόσταση 100 μέτρων, ενώ από τους ορμητικούς χείμαρρους πνίγηκαν δύο αιγοπρόβατα.

Ζημιές προκλήθηκαν και στις Νερατζούλες Αργασίου Ζακύνθου όταν λόγω ανεμοστρόβιλου υπέστη σοβαρές ζημιές μία οικία, ενώ καταστράφηκαν μία καντίνα, ένας αχυρώνας και ένα γκαράζ. Η αξία των ζημιών ανέρχεται σε 28 χιλιάδες ευρώ. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com