Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Η σκυτάλη των αντιδράσεων στις διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο που προωθεί η κυβέρνηση κατ΄επιταγή της τρόικας, περνά πλέον από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στους δημάρχους, οι οποίοι αποφάσισαν να μην υπογράψουν τις σχετικές διαπιστωτικές πράξεις...

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης, επανέλαβε ότι οι δήμοι δεν πρόκειται να δώσουν στοιχεία αν και παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία τα έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέσα από το πρόγραμμα της απογραφής.

Ο κ. Ασκούνης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και συγκεκριμένα για το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», κάνοντας λόγο για παραβίαση των Συνταγματικών Διατάξεων για τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

«Κάποιοι στην Κεντρική Διοίκηση αναζητούν άλλοθι και ενδεχομένως συνενόχους για την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε ριζικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος και στη Δημόσια Διοίκηση», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήλωσε ακόμη ότι οι δήμοι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία αύξηση των τελών γιατί με τη ρύθμιση των χρεών των δήμων, που ψηφίστηκε πρόσφατα, γιατί οι υπερχρεωμένοι δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και διότι δεν μπορούν να προσθέσουν και άλλα φορολογικά βάρη στους πολίτες. Πηγή: tovima.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com