Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

Τη συμφωνία μείωσης του ελληνικού χρέους ενέκρινε σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία, η γερμανική κάτω βουλή (Μπούντεσταγκ), δίνοντας ισχυρό μήνυμα στήριξης στις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα...

Τα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και οι Πράσινοι, υπερψήφισαν τη συμφωνία, όπως και οι περισσότεροι βουλευτές της κεντροδεξιάς συμπολίτευσης υπό την Αγκελα Μέρκελ. Από τους 584 βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα, οι 473 ψήφισαν υπέρ, 100 κατά και 11 απείχαν.

Η ψηφοφορία είχε θεωρηθεί σημαντική δοκιμασία για την καγκελάριο και τον έλεγχό της επί της κεντροδεξιάς συμμαχίας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2013.

Μιλώντας νωρίτερα ενώπιον των γερμανών βουλευτών, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε απευθύνει έκκληση στα μέλη του κοινοβουλίου να επικυρώσουν τη συμφωνία, προειδοποιώντας ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης.

Υπεραμυνόμενος της νέας συμφωνίας για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε πως δεν θα χρειαστεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση της νέας βοήθειας.

Είπε επίσης πως οι εικασίες που κυκλοφορούν σχετικά με άλλο ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δημιουργούν λάθος κίνητρα και υπονομεύουν τις προσπάθειες της Αθήνας να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.

«Αν πούμε ότι θα διαγραφούν τα χρέη, η προθυμία [της Ελλάδας] να κάνει περικοπές θα αποδυναμωθεί», υποστήριξε ο Σόιμπλε. «Τέτοιες ψεύτικες φήμες δεν επιλύουν τα προβλήματα», πρόσθεσε. Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ επαίνεσε πάντως τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας.

FAZ: Ο «Νεοέλληνας» Σόιμπλε

Έτσι αποκαλεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε σημερινό δημοσίευμά της, λόγω της «φιλελληνικής» στροφής του, ενόψει της ψηφοφορίας στη γερμανική βουλή.

«Πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών απειλούσε ανοιχτά τους Έλληνες με τον τερματισμό της οικονομικής βοήθειας, κάτι που εκ των πραγμάτων θα επέφερε και την έξοδό τους από το ευρώ. Τώρα επαινεί τις μεταρρυθμιστικές τους προσπάθειες. Από τη στιγμή που ελήφθη η πολιτική απόφαση να μην εγκαταλειφθεί η χώρα στη νοτιοανατολική γωνιά της Ευρώπης, όποιο κι αν είναι το κόστος, ένας νομικός σαν τον Σόιμπλε προσπαθεί να την "πουλήσει" στους Γερμανούς ψηφοφόρους», εκτιμά η Frankfurter Allgemeine. Πηγή: naftemporiki.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com