Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΧΩΡΑ

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδικοίκηση ενώ μπλακάουτ στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει από Δευτέρα τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό και το τραμ ξεκινούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Την Τρίτη και την Τετάρτη δεν θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Διαβάστε αναλυτικά το απεργιακό πρόγραμμα.

Σε απεργία κατέρχονται πολλοί ακόμη κλάδοι, στο πλαίσιο της 48ωρης κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη.

Ειδικότερα:

- Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα σωματεία εργαζομένων σε αυτά τα μέσα έχουν κηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συνεπώς η ταλαιπωρία των επιβατών αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, τα ταξί αρχίζουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

- Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου δεν θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) την Τρίτη και την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τρίτη και στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις σε διάφορους άλλους κλάδους:

- Το Σαββατoκύριακο 3 και 4 Νοεμβρίου θα απόσχουν από τα καθήκοντά τους οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

- Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου απεργούν οι δημοσιογράφοι. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα ώς την Τετάρτη.

- Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com