Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ»

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την οικονομική κρίση, καθώς στο παρελθόν έχει περάσει μεγαλύτερες, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη συνάντησή του με τον Σέρβο ομόλογό του Τόμισλαβ Νίκολιτς...

«Η Ελλάδα περνάει μια βαθιά οικονομική κρίση, με την ελπίδα ότι θα την ξεπεράσουμε, μια και στο παρελθόν έχουμε περάσει μεγαλύτερες. Και έτσι, ελπίζω, ότι θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί, για να ανακουφιστεί ο ελληνικός λαός, ο οποίος - πρέπει να σας πω - ότι υποφέρει πάρα πολύ» τόνισε ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκολιτς υποστήριξε ότι παρακολουθεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι και η χώρα του βρίσκεται σε μια μακρόχρονη οικονομική κρίση και ξέρει πως είναι να αντιμετωπίζει κανείς μια τέτοια κατάσταση.

«Ο ελληνικός λαός είναι ικανός, έχει μάθει να κάνει θυσίες, και η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση», είπε ο κ. Νίκολιτς .

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις «ιστορικές σχέσεις» Ελλάδας - Σερβίας, που όπως επισήμανε ο κ. Παπούλιας, δεν επηρεάζονται ούτε από αλλαγές προσώπων, ούτε από αλλαγές καθεστώτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Νίκολιτς θα έχει γεύμα εργασίας στις 13.40, στο υπουργείο Εξωτερικών παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και στις 16.00 θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο.

Αύριο Σάββατο, ο Πρόεδρος της Σερβίας θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφθεί το συμμαχικό νεκροταφείο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Αγιο Όρος όπου θα επισκεφθεί την Ιερά μονή Χιλανδαρίου.

Την Κυριακή θα μεταβεί στην Κέρκυρα, θα επισκεφθεί το νησί του Βίδο όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Σέρβων στρατιωτικών.

Η επίσκεψή του θα ολοκληρωθεί με ξενάγησή του στο σερβικό μουσείο στην πόλη της Κέρκυρας. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com