Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τις καταλήψεις σε γραφεία προσωπικού, δημαρχεία και δημοτικά κτίρια μέχρι και αύριο Τρίτη, όπως αποφάσισε την Παρασκευή η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων...

Η απόφαση ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από το σύνολο των παρατάξεων με εξαίρεση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απείχαν από την εργασία τους το Σαββατοκύριακο και συνεχίζουν έως την Τρίτη τις καταλήψεις, κυρίως στα γραφεία Προσωπικού και σε δημοτικά κτίρια (ανάλογα με τις αποφάσεις των τοπικών συλλόγων).

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας (από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα) και θα γίνει νέα πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με στόχο τη συνάντηση με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη.

Ανάλογες συγκεντρώσεις οργανώνονται για την Τρίτη και στις υπόλοιπες πρωτεύουσες Νομών της χώρας.

Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί από το Γενικό Συμβούλιο να αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων εάν το υπουργείο δεν αποσύρει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Επίσης, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Νομό Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Γενικό Συμβούλιο στο ψήφισμά του απευθύνει κάλεσμα προς τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και ειδικά προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ «να αποδείξει εμπράκτως τη στήριξή του στους υπό απόλυση εργαζομένους, παίρνοντας αποφάσεις αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει απευθύνει τελεσίγραφο στις υπηρεσίες να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα των υπαλλήλων, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση η διαθεσιμότητα θα προχωρήσει χωρίς τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις.

Νέα 24ωρη απεργία στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από τις 14 Νοεμβρίου, συμπαραστεκόμενοι στους συναδέλφους τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Κλειστά θα μείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία, ενώ οι φαρμακοποιοί ξεκινούν από τη Δευτέρα και επ' αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής καθώς και για την έκπτωση που καλούνται να πληρώσουν στον ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα που έχουν πουλήσει από την 1η Ιανουαρίου 2012. Πηγή: tanea.gr, skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com