Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Συνεχίζουν για πέμπτη μέρα σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν το μετρό, το τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, καθώς χθες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία. Τα ταξί κυκλοφορούν κανονικά...

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ ΑΕ μεταξύ άλλων αναφέρουν πως «η πολιτική της κυβέρνησης κλυδωνίζεται και παραπαίει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, αφού συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της φτωχοποίησης από τα εφαρμοζόμενα μέτρα».

Σχετικά με την επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού, σημειώνουν πως κύριο χαρακτηριστικό του είναι η μείωση των τακτικών εσόδων, οι περικοπές - περιστολές δαπανών σε κοινωνικές υπηρεσίες και η αύξηση της φορολογίας.

Σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνίες και ειδότερα τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., τονίζουν πως προβλέπεται η μισθοδοσία προσωπικού να μειωθεί για το 2013 κατά 30% σε σχέση με την πρόταση που έχει υποβάλει η εταιρεία.

Όπως αναφέρουν, το γεγονός αυτό σημαίνει νέα μείωση στα ήδη συρρικνωμένα κατά 37% εισοδήματα των εργαζομένων.

Πάντως, τα ταξί θα κυκλοφορήσουν κανονικά σήμερα, καθώς αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεων του κλάδου.

«Ο κλάδος έδωσε τον αγώνα και ανάλογη με την εξέλιξη και την πορεία των αποφάσεων θα είναι και η στάση μας», αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com