Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της κας Μέρκελ στην χώρα μας, ενώ αναχώρησε αεροπρικώς για τη Γερμανία. Έτσι, λίγο πριν από τις 7:30 το απόγευμα, τόσο οι δρόμοι πέριξ του μεγάρου του κοινοβουλίου, όσο και οι υπόλοιπες οδοί και λεωφόροι δρόμοι της πρωτεύουσας, που είχαν κλείσει από νωρίς για την ασφαλή έλευση και μετακίνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, έχουν δοθεί στην κυκλοφορία. Ωστόσο, δυνάμεις των ΜΑΤ παραμένουν προληπτικά έξω από τη Βουλή...

H κα Μέρκελ συμμετείχε νωρίτερα, μαζί με τον πρωθυπουργό, σε συνάντηση Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών στο ξενοδοχείο Χίλτον. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες επιχειρηματίες έθεσαν στην κ. Μέρκελ το θέμα της ρευστότητας στην αγορά, που το συνέδεσαν με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκ. Έθεσαν όμως και το ζήτημα των χρεών του κράτους έναντι των επιχειρήσεών τους που δημιουργεί ασφυξία.

Κυβερνητική πηγή έλεγε ότι ήταν σημαντική η παρουσία της κ. Μέρκελ στην συνάντηση των επιχειρηματιών καθώς βοηθά να ξεπεραστεί ο φόβος που υπάρχει για έξοδο της χώρας από το ευρώ, φόβος που δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θεωρεί απαραίτητη την νομοθετική ρύθμιση για περαιτέρω μείωση των μισθών καθώς οι μεταρρυθμίσεις έχουν δημιουργήσει ευελιξία στην αγορά εργασίας. Η κ. Μέρκελ είπε ότι θα το μεταφέρει στην Τρόικα.

Έξι τραυματίες, 217 προσαγωγές και 24 συλλήψεις κατά τα επεισόδια

Συνολικά έξι άτομα διακομίστηκαν με τραύματα σε νοσοκομεία, μετά τα διάσπαρτα και μεμονωμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για τρεις πολίτες που μεταφέρθηκαν στο Γεώργιος Γεννηματάς και 3 αστυνομικούς στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 217 προσαγωγές καi 24 συλλήψεις.

Επεισόδια μεταξύ νεαρών ατόμων και αστυνομικών και χρήση χημικών σημειώθηκαν νωρίτερα στην περιοχή Φιξ - Συγγρού και στην Πλάκα.

Νωρίτερα ομάδα ταραξιών είχε εισβάλει στη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις στήλες του Ολυμπίου Διός και τη διέλυσε.

Ένας πολίτης που συμμετείχε στη συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέστη καρδιακό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής Τέρενς Κουίκ δέχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, επίθεση με χημικά από την αστυνομία αλλά και πέτρες από κουκουλοφόρους.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε γο σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια.

Νωρίτερα στο Σύνταγμα διαδηλωτές έκαψαν σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό, κοντά στο φράκτη της αστυνομίας περιμετρικά της Βουλής.

Παράλληλα, ένταση σημειώθηκε και έξω από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν επί της Μεσογείων, όπου εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί προκείμενου να διαμαρτυρηθούν,την ώρα που περνούσε η αυτοκινητοπομπή της Άγκελα Μέρκελ.

Ακόμα, ένας άνδρας προσήχθη όταν πλησίασε το κτίριο της γερμανικής πρεσβείας κρατώντας πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου Μέρκελ και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

Πρωτοφανή μέτρα

Επί ποδός βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί.

Με απόφαση της αστυνομίας, απαγορεύεται έως τις 10 το βράδυ κάθε δημόσια συνάθροιση από την Βασ. Σοφίας έως την Κατεχάκη και από την Ευφρονίου, στα όρια του Ζωγράφου, έως το Καλλιμάρμαρο, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του Μετρό: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη, όπως και οι στάσεις του τραμ σε Σύνταγμα και Ζάππειο.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται κάθε συνάθροιση στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς - Λεωφόρους:

Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών. Πηγή: kathimerini.gr, skai.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com