Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοπή καρδιάς έπαθε 65χρονος πολίτης κατά τη διάρκεια της πορείας. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν,"περί ώρα 14:00 διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ από την περιοχή της διαδήλωσης, πλατεία Ραλλού Μάνου, άνδρας ηλικίας 65 ετών με μυδρίαση και άσφυγμος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Έγιναν οι διαδικασίες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους ιατρούς του Καρδιολογικού Τμήματος χωρίς αποτέλεσμα»...

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο της νέας γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Την ώρα που οι πορείες βρίσκονταν στην κορύφωσή τους στην πλατεία Συντάγματος, ομάδα νεαρών με ορμητήριο την πλατεία, άρχισε να πετάει πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης προκειμένου να διαλύσουν τους νεαρούς. Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν διαδηλωτές να κινηθούν προς το Σύνταγμα. Λίγο πριν 2 και μισή το μεσημέρι η ένταση μεταφέρθηκε και επί της Καραγεώργη Σερβίας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 2 αστυνομικοί και 2 με 3 πολίτες είναι τραυματίες, ενώ ένας 65χρονος πολίτης πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον μετέφερε στον Ευαγγελισμό μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες ανάνηψης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Έχουν γίνει περίπου 50 προσαγωγές.

Στο μεταξύ πανευρωπαϊκή κινητοποίηση για τις 14 Νοεμβρίου προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε ότι όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω στους μισθωτούς και τους χαμηλοσυνταξιούχους, «ενώ αυτοί που ευθύνονται βρίσκονται στο απυρόβλητο». Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης, σχολίασε ότι τα όρια ανοχής και αντοχής του λαού έχουν ξεπεραστεί προ πολλού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «η τρόικα του εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί», ενώ η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε το λαό να τραβήξει το δρόμο της ρήξης. «Ο κυβερνητικός θίασος έχει μετατραπεί σε μια κακή κωμωδία», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα προεκλογικά στον ελληνικό λαό.

Προβλήματα υπήρξαν στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια, ενώ άλλαξαν στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα των εργαζομένων:

-Ακινητοποιημένα σε όλη τη διάρκεια της μέρας παραμένουν τα τρόλεϊ, οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

-Δεμένα παραμένουν και τα πλοία στα λιμάνια.

-Τα αστικά λεωφορεία, θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

-Το Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το Τραμ, λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Ωστόσο δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» έως τον σταθμό «Αεροδρόμιο».

-Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα αεροπορικά δρομολόγια, λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργία με τρίωρη στάση από τις 10 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

-Κλειστά είναι επίσης, τα εμπορικά καταστήματα και τα περίπτερα.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα βγήκαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και διαδήλωσαν κατά των νέων οικονομικών μέτρων με βασικό σύνθημα «φτάνει πια», στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα αρκετά καταστήματα έμειναν κλειστά, καθώς επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα που απηύθυναν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) οργάνωσαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, που εξελίχθηκε σε πορεία. Στην ίδια πορεία προστέθηκαν τα μπλοκ της Πρωτοβουλίας Σωματείων και του αντιεξουσιαστικού χώρου που έκαναν προσυγκέντρωση στην Καμάρα. Στην κεφαλή της πορείας ΕΚΘ-ΕΔΟΘ τέθηκαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματα τους που στη διάρκεια της διαδρομής έβαζαν σε λειτουργία τις σειρήνες. Όταν έφτασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τα ασθενοφόρα περικύκλωσαν το κτήριο. Ένα μέρος των διαδηλωτών πέταξε σακούλες με σκουπίδια έξω από την είσοδο του υπουργείου. Το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι στους Δήμους, σε υπό ιδιωτικοποίηση εταιρίες (ΕΥΑΘ, ΟΛΘ), εργολαβικοί εργαζόμενοι στη καθαριότητα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικοί και φοιτητές

Οι πρόεδροι του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, και της ΕΔΟΘ, Πέτρος Κετικίδης, δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή στην απεργία και στο συλλαλητήριο.

Το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους η οποία κατέληξε στην οδό Τσιμισκή, έξω από τα καταστήματα Notos Galleries, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία.

Επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, ιδιοκτήτες ταξί και περιπτέρων συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ και με πορεία έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες έκαναν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και θα προσχωρήσουν σε νέα από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε 24ωρη απεργία και θα ξαναπιάσουν το τιμόνι στις 5 αύριο το πρωί. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com