Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ

Την άμεση αντικατάσταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργου Λούκου, ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εξαπολύοντας επίθεση κατά του ίδιου και κατά του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα, για την παράσταση «Αθανάσιος Διάκος, η επιστροφή», την οποία χαρακτηρίζουν «αναίσχυντη και κατάπτυστη»...

Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, σε ερώτησή της προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αναφέρει για τον κ.Λούκο:

«Ο εν λόγω κύριος στα 7 χρόνια της θητείας του, μόνο ελληνικό πολιτισμό δεν παράγει, με αποκορύφωμα την 16η και 17η Ιουλίου του φετινού καλοκαιριού να ανέβει με δική του ευθύνη και άδεια στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο θέατρο της οδού Πειραιώς η αναίσχυντη και κατάπτυστη παράσταση «Αθανάσιος Διάκος, η επιστροφή». Μια παράσταση στην οποία ο ήρωας του 1821 παρουσιάζεται ως ένας άθλιος Έλληνας ο οποίος βρίζει χυδαία, ξυλοφορτώνει και τελικά σφαγιάζει την έγκυο (από έναν Κούρδο!) σύζυγό του, την Κρουστάλλω!».

Στρέφοντας τα βέλη της και κατά της συγγραφέως του έργου, Λένας Κιτσοπούλου και σχολιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις της η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζει: «Τέτοιοι μισάνθρωποι, των οποίων η ζωή και η "καριέρα" είναι αφοσιωμένη στο κήρυγμα του μίσους και του ρατσισμού κατά των Ελλήνων, κατά της ιστορίας μας και κατά της ορθόδοξης θρησκείας μας, είναι προκλητικό να επιβραβεύονται από τον κάθε κύριο Λούκο, ο οποίος πληρώνεται με χρήματα του ελληνικού λαού».

Η κ.Ξουλίδου επιτίθεται και κατά του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Κ.Τζαβάρα που σε συνέντευξή του χαρακτήρισε «αξιότατο» τον κ.Λούκο. «Θα συνεχίσετε να ανέχεστε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού έναν άνθρωπο, που ενώ από τη μια κόβει την ελεύθερη είσοδο των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους από την άλλη εγκρίνει κονδύλια ύψους 1.000.000 ευρώ για συντήρηση μιναρέ στη Ρόδο και επιχορηγεί παραστάσεις εμετικές σαν την παραπάνω;» ερωτά τον υπουργό Παιδείας. Πηγή: tvxs.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com