Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Μπλακάουτ επικρατεί στον χώρο της υγείας, καθώς η εβδομάδα άρχισε χωρίς φάρμακα και γιατρούς για τους περίπου 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων, οι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, ενώ η επιστροφή των χρημάτων τους παραμένει αβέβαιη...

Σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή σημειώθηκε ρεκόρ συνταγογράφησης: μέσα σε δύο ημέρες καταχωρίστηκαν στο σύστημα 1,2 εκατομμύρια συνταγές. Από αυτές, οι 781.000 εκτελέστηκαν ήδη από τα φαρμακεία.

Μάλιστα, και όπως σημειώνει στα «ΝΕΑ» ο Βλάσης Σφυρόερας διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ), «τις ώρες αιχμής - δηλαδή μεταξύ 10 και 11 το πρωί - καταχωρούνταν 1.250 συνταγές το λεπτό». Τονίζεται δε ότι ο μέσος όρος συνταγών που καταχωρίζονται στην ίδια βάση είναι 450.000 ημερησίως, όμως μόνο την περασμένη Παρασκευή άγγιξαν τις 700.000.

Αλλωστε, ο γραφειοκρατικός γολγοθάς που πρέπει να υποστούν οι ασφαλισμένοι για να τους επιστραφούν τα χρήματα για τα φάρμακά τους από το Ταμείο είναι ακόμη ένας παράγοντας που τους ώθησε να σπεύσουν στα φαρμακεία.

Υπενθυμίζεται ότι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ασφαλισμένοι είναι η πρωτότυπη συνταγή του γιατρού, οι ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων, η απόδειξη πληρωμής από το φαρμακείο και η έγκριση από τον ελεγκτή (όταν κρίνεται αναγκαία).

Στο μεταξύ, πενθήμερες κινητοποιήσεις άρχισαν από σήμερα και οι 70.000 συμβεβλημένοι γιατροί (κλινικοί και εργαστηριακοί) του ενιαίου Ταμείου. Ετσι, οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους την αμοιβή του γιατρού - ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής αλλά και της Ενωσης Γιατρών ΕΟΠΥΥ συνιστούν στους γιατρούς να χρεώνουν τους πολίτες με 10 ευρώ για κάθε επίσκεψη. Πηγή: tanea.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com