Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΜ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα διπλασιαστούν σε διάρκεια και προσωπικό οι έλεγχοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ), σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης, ως ένα πρώτο άμεσο μέτρο κατά της εισιτηριοδιαφυγής, η οποία αποτελεί μάστιγα για τις εταιρείες συγκοινωνιών, με τεράστιες απώλειες εσόδων...

Συγκεκριμένα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους σταθμούς:

Ομόνοια,
Σύνταγμα,
Μοναστηράκι,
Αττική,
Πειραιάς,
Νομισματοκοπείο,
Αμπελόκηποι,
Συγγρού- Φιξ,
Νέος Κόσμος,
Δουκίσσης Πλακεντίας,
Άγιος Δημήτριος,
Εθνική Άμυνα,
Νέα Ιωνία,
Καλλιθέα,
Κάτω Πατήσια
Νερατζιώτισσα

Οι έλεγχοι θα είναι καθημερινοί από ομάδες ελεγκτών που θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως. Εκτός από τις ώρες αιχμής θα ενισχυθεί η παρουσία τους και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποτελεί μία πρώτη δέσμη ενεργειών για την περιστολή της λαθρεπιβίβασης. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει μία δεύτερη σειρά μέτρων, με τελικό στόχο το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής να περιοριστεί κατά 50% μέχρι το τέλος του 2012.

Στα μέτρα του Οκτωβρίου περιλαμβάνονται:

Δυνατότητα έκπτωσης του επιβληθέντος προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.
Έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου.
Ενημερωτική καμπάνια για την αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης, καθώς και για χαρακτηριστικά ασφαλείας των γνήσιων εισιτηρίων ώστε να αποφεύγεται η πλαστογράφηση εισιτηρίων.
Πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα που θα επικολλάται στην προθήκη του καταστήματος και ενημερωτική καμπάνια για τα πιστοποιημένα σημεία διάθεσης.
Δημιουργία ειδικής ομάδας ελεγκτών η οποία θα διενεργεί ελέγχους πλαστότητας των εισιτηρίων σε επιβάτες και σημεία πώλησης (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών)

Επίσης, το υπουργείο Υποδομών προγραμματίζει το κλείσιμο με μπάρες των σταθμών μέσων σταθερής τροχιάς, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο οποίος θα κατακυρωθεί στα μέσα του 2013 και αφορά το σύνολο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com