Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών σε νησιωτικές περιοχές εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστας Μουσουρούλης...

«Υπάρχουν ήδη κέντρα στη Χίο και τη Σάμο και εξετάζονται κι άλλες περιοχές» είπε, υπογραμμίζοντας: «Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Θα πρέπει να εκπέμψουμε και τα κατάλληλα μηνύματα προς όλους και κυρίως σε όσους εμπλέκονται με αυτό το εμπόριο ανθρώπων».

Ο κ. Μουσουρούλης προανήγγειλε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, σημειώνοντας ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση βάσει της οποίας οι μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα και διαπράττουν κάποιο αδίκημα θα τιμωρούνται με αυστηρότερη ποινή από αυτή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τους νόμιμους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, τα περιστατικά μεταναστών που επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μέσω των θαλάσσιων συνόρων της έχουν αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανέφερε, ενώ στο πρώτο επτάμηνο του 2012 καταγράφηκαν 12 περιστατικά όπου συνελήφθησαν 102 παράνομοι μετανάστες και επτά διακινητές, από την 1η Αυγούστου μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 44 περαστικά, όπου συνελήφθησαν 831 αλλοδαποί και 13 διακινητές.

«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων έχει δυσκολίες, ότι η λαθρομετανάστευση είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και η Ελλάδα, ακριβώς λόγω της γεωγραφικής της θέσης πρέπει να το διαχειριστεί, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της αυτό το τεράστιο βάρος» τόνισε.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου επισήμανε ότι η πολιτεία έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν διάφορα νησιά, ενισχύοντάς τα με σκάφη του Λιμενικού και πληρώματα, ενώ σε συνεννόηση με την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ το Λιμενικό Σώμα ενισχύθηκε μέσω του FRONTEX με επιπλέον μέσα και οι δαπάνες καλύπτονται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Πηγή: in.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com