Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΤΡΑ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δυναμική απάντηση στις βίαιες ενέργειες της Χρυσής Αυγής σε Ραφήνα και Μεσολόγγι και τις απειλές του ακροδεξιού κόμματος ότι ανάλογες κινήσεις θα υπάρξουν και αλλού, δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, με ανακοίνωση που εξέδωσε...

Κατ' αρχάς, τίθεται σε διαθεσιμότητα η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ραφήνας, για λόγους που σχετίζονται με την επιχειρησιακή διαχείριση του συμβάντος.

Παράλληλα, διεξάγεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το ίδιο ζήτημα.

Παράλληλα, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας παύει η διάθεση των Αστυνομικών, που έχουν διατεθεί για την προστασία των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ύστερα από την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται, η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών, συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων".

Της απόφασης εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.

"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες", σημειώνει η ανακοίνωση και καταλήγει:

"Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη".



Η αντίδραση της Χ.Α.

Διμοιρία των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εθεάθησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επί της οδού Δηλιγιάννη.

Η Χρυσή Αυγή, σε ανακοίνωση της, κάνει λόγο για "ωμή τρομοκρατία και κατάφορη παραβίαση των βασικών άρθρων του Συντάγματος", σημειώνοντας ότι "το Νομικό Τμήμα του Κόμματος
συντάσσει τις μηνύσεις που θα κατατεθούν άμεσα κατά παντός υπευθύνου".

Οι αντιδράσεις

Έντονα αντέδρασε ο
πολιτικός κόσμος, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι συνδικάτο μικροπωλητών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικροτεί τις επιθέσεις.

Νόμιμοι οι αλλοδαποί μικροπωλητές

Οι αλλοδαποί μικροπωλητές είχαν άδεια για τους πάγκους τους, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος.

Όπως ανέφερε, την κρίσιμη ώρα στο σημείο δεν υπήρχαν αστυνομικοί, καθώς η αστυνομική δύναμη στο δήμο είναι μικρή, ενώ σημείωσε ότι ο δήμος δεν διαθέτει δημοτική αστυνομία.

Τα βίντεο των επιθέσεων

Το βράδυ της Παρασκευής μέλη της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής τους βουλευτές Γερμενή και Ηλιόπουλο, επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε πανηγύρι στη
Ραφήνα.



Το πρωί του Σαββάτου ο βουλευτής Κ. Μπαρμπαρούσης, μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, μετέβησαν σε λαϊκή αγορά στο
Μεσολόγγι, όπου έσπασαν πάγκους μικροπωλητών και έτρεψαν σε φυγή όσους δεν είχαν (κατά την εκτίμηση τους) τα απαραίτητα έγγραφα.



Μαρτυρίες αλλοδαπών μικροπωλητών για το περιστατικό της Ραφήνας





Πηγή: nooz.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com