Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΙΕΡΕΩΝ

Πίνακα με τις απολαβές των κληρικών δημοσιοποίησε χθες η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εν μέσω των επικρίσεων που δέχεται η κυβέρνηση για την απόφαση να εξαιρεθούν οι κληρικοί από τις μειώσεις μισθών. «Ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, οι μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Από την πλευρά της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) επιδοκίμασε την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας και έκανε λόγο για «πανηγυρική διάψευση όσων υποστηρίζουν τα περί μυθώδους ύψους των μισθών του κλήρου και για μη συμμετοχή του στα φορολογικά μέτρα».

Ειδικότερα, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές ξεκινούν από 770 ευρώ (1.092 μικτά) για έναν νεοδιόριστο κληρικό και ανεβαίνουν στα 1.032 ευρώ (1.381 μικτά) για έναν κληρικό με προϋπηρεσία 10 ετών. Οι μητροπολίτες με 30 χρόνια προϋπηρεσίας παίρνουν 1.750 ευρώ καθαρά (2.534 μικτά). Ο αρχιεπίσκοπος λαμβάνει μηνιαίες καθαρές αποδοχές ύψους 2.213 ευρώ (2.978 μικτά) με 33 χρόνια προϋπηρεσίας.

Τέλος, η οικονομική κατάσταση της Εκκλησίας συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίασης της ΔΙΣ. Οπως τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος, η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς οι υποχρεώσεις της Εκκλησίας για την αποπληρωμή δανείων αυξάνονται, ενώ τα έσοδά της διαρκώς μειώνονται. Πηγή: kathimerini.gr

Το Banner του newsmme

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

newsmme.blogspot.com 2008

Copyright 2009 newsmme.blogspot.com